Bipolaire stoornis

diagnostiek en behandeling voor de professional

Prijs € 30,00

Uitverkocht

Nienke Jabben, Baer Arts

Paperback | Juni 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een bipolaire stoornis is een ernstige stemmingsstoornis die wordt gekenmerkt door het afwisselend optreden van manische, depressieve en gemengde episoden. De kans om tijdens het leven een bipolaire stoornis te ontwikkelen wordt in Nederland geschat op bijna 2 procent. In Bipolaire stoornis beschrijven Jabben en Arts de diagnostiek en behandeling, waarbij ook vormen van zelfmanagement aan bod komen. TOETS UW KENNIS OP HOGREFE.NL/TOETS Voor elk boek in de serie wordt een digitale toets ontwikkeld waarmee u gratis uw kennis over de specifieke stoornis kunt toetsen. Na succesvol afleggen van de toets ontvangt u een certificaat dat u eventueel kunt gebruiken voor bij- of nascholing of (her)registratie.Bipolaire stoornis is een uitgave in de serie DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING VOOR DE PROFESSIONAL. Deze serie voorziet (klinisch) psychologen, psychiaters en therapeuten van praktische, evidence-based informatie over de diagnose en behandeling van uiteenlopende stoornissen. Op een heldere, beknopte en toegankelijke wijze worden per stoornis alle aspecten beschreven die men in de klinische praktijk tegenkomt.Elk deel volgt dezelfde logische, gebruiksvriendelijke en overzichtelijke structuur. Tabellen, kaders met klinische casussen en koppen in de kantlijn maken de informatie snel vindbaar, terwijl checklists, handige bijlagen, en samenvattingen de informatie direct bruikbaar maken. Nienke Jabben is als psycholoog en onderzoeker verbonden aan de Academische Werkplaats Bipolaire stoornissen van GGZ inGeest / VUMC.Baer Arts werkt als psychiater op de afdeling psychiatrie van het MUMC te Maastricht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Nienke Jabben, Baer Arts
Uitgever
Hogrefe Uitgevers BV
ISBN
9789079729432
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Een bipolaire stoornis is een ernstige stemmingsstoornis die wordt gekenmerkt door het afwisselend optreden van manische, depressieve en gemengde episoden. De kans om tijdens het leven een bipolaire stoornis te ontwikkelen wordt in Nederland geschat op bijna 2 procent. In Bipolaire stoornis beschrijven Jabben en Arts de diagnostiek en behandeling, waarbij ook vormen van zelfmanagement aan bod komen.

TOETS UW KENNIS OP HOGREFE.NL/TOETS
Voor elk boek in de serie wordt een digitale toets ontwikkeld waarmee u gratis uw kennis over de specifieke stoornis kunt toetsen. Na succesvol afleggen van de toets ontvangt u een certificaat dat u eventueel kunt gebruiken voor bij- of nascholing of (her)registratie.

Bipolaire stoornis is een uitgave in de serie DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING VOOR DE PROFESSIONAL. Deze serie voorziet (klinisch) psychologen, psychiaters en therapeuten van praktische, evidence-based informatie over de diagnose en behandeling van uiteenlopende stoornissen. Op een heldere, beknopte en toegankelijke wijze worden per stoornis alle aspecten beschreven die men in de klinische praktijk tegenkomt.

Elk deel volgt dezelfde logische, gebruiksvriendelijke en overzichtelijke structuur. Tabellen, kaders met klinische casussen en koppen in de kantlijn maken de informatie snel vindbaar, terwijl checklists, handige bijlagen, en samenvattingen de informatie direct bruikbaar maken.

Nienke Jabben is als psycholoog en onderzoeker verbonden aan de Academische Werkplaats Bipolaire stoornissen van GGZ inGeest / VUMC.
Baer Arts werkt als psychiater op de afdeling psychiatrie van het MUMC te Maastricht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Nienke Jabben, Baer Arts
Uitgever
Hogrefe Uitgevers BV
ISBN
9789079729432
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99