Bijbelvast

24 preken voor sceptici en andere gelovigen

Prijs € 16,90

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Ook beschikbaar als:

Janneke Stegeman

Paperback | Juli 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De bijbel lezen op een manier die voor opschudding zorgt. Op zo'n manier dat niet alleen gebeurtenissen maar ook jijzelf en wat je voor waar hield in een nieuw licht komen te staan. De preken van de theoloog van het jaar Janneke Stegeman, waarvan er hier nu voor het eerst 24 zijn gebundeld, kunnen beschouwd worden als een aanzet tot een nieuwe bevrijdings­theologie.Of het nu gaat om het gevecht met de engel, het ver­haal van Martha en Maria of over de betekenis van een God die met zijn stem stilte uitademt, steeds zoekt Janneke Stegeman naar de dieperliggende confrontaties en tegenstellingen die de traditie van de bijbelse verhalen bepaald hebben. Geloven is voor haar verlammende structuren en oude patronen doorbreken, en dat is geen doel op zichzelf, maar onvermijdelijk omdat mensen en tijden veranderen. Janneke Stegeman is bijbelwetenschapper en theo­loog bij De Nieuwe Liefde in Amsterdam. In 2014 promoveerde ze met een onderzoek naar het boek Jeremia en woonde toen een tijd in Jeruzalem. In 2016 werd zij verkozen tot Theo­loog van het jaar. Dit is na haar dissertatie haar eerste boek voor een breed publiek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Janneke Stegeman
Uitgever
Gennep B.V., Uitgeverij Van
ISBN
9789461644435
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

De bijbel lezen op een manier die voor opschudding zorgt. Op zo'n manier dat niet alleen gebeurtenissen maar ook jijzelf en wat je voor waar hield in een nieuw licht komen te staan. De preken van de theoloog van het jaar Janneke Stegeman, waarvan er hier nu voor het eerst 24 zijn gebundeld, kunnen beschouwd worden als een aanzet tot een nieuwe bevrijdings­theologie.

Of het nu gaat om het gevecht met de engel, het ver­haal van Martha en Maria of over de betekenis van een God die met zijn stem stilte uitademt, steeds zoekt Janneke Stegeman naar de dieperliggende confrontaties en tegenstellingen die de traditie van de bijbelse verhalen bepaald hebben. Geloven is voor haar verlammende structuren en oude patronen doorbreken, en dat is geen doel op zichzelf, maar onvermijdelijk omdat mensen en tijden veranderen.

Janneke Stegeman is bijbelwetenschapper en theo­loog bij De Nieuwe Liefde in Amsterdam. In 2014 promoveerde ze met een onderzoek naar het boek Jeremia en woonde toen een tijd in Jeruzalem. In 2016 werd zij verkozen tot Theo­loog van het jaar. Dit is na haar dissertatie haar eerste boek voor een breed publiek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Janneke Stegeman
Uitgever
Gennep B.V., Uitgeverij Van
ISBN
9789461644435
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99