Bijbelse landbouw

Prijs € 21,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Raduan Nassar

Paperback | Oktober 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Bijbelse landbouw kan misschien het best omschreven worden als een Braziliaanse bildungsroman. André verlaat de boerderij van zijn ouders om zich te onttrekken aan de vanzelfsprekendheden van dit archaïsch levende gezin, met uit het Midden-Oosten meegebrachte, eeuwenoude normen en waarden. Niet alleen de ouders moeten opzijgeduwd worden; de hele ballast die zij meeslepen en proberen over te geven moet afgeschud worden voor zover die de opstandige jongere belemmert in zijn bewegingsvrijheid.Die botsing van culturen weerspiegelt zich ook in de taal van deze sublieme, hallucinerend mooie roman, die zowel Bijbels gedragen is als exotisch, erotisch en associatief.De Braziliaanse schrijver Raduan Nassar (1935) debuteerde in de jaren zeventig met deze roman. Het boek werd juichend ontvangen. Er was een nieuwe grote schrijver geboren van wie nog veel te verwachten was, zo leek het, maar na de novelle Een glas woede trok Nassar zich terug uit het literaire bedrijf. De twee titels zijn inmiddels klassiekers en werden over de hele wereld vertaald. Nassar kreeg er in 2016 de hoogste Portugeestalige onderscheiding voor, de Prémio Camões.Over Bijbelse landbouw:'Een meesterwerk.' DIE ZEIT'Een Braziliaanse sensatie.' THE INDEPENDENT'Er is geen betere Braziliaanse schrijver dan Raduan Nassar.' THE NEW YORKER

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Raduan Nassar
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044634341
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Bijbelse landbouw kan misschien het best omschreven worden als een Braziliaanse bildungsroman. André verlaat de boerderij van zijn ouders om zich te onttrekken aan de vanzelfsprekendheden van dit archaïsch levende gezin, met uit het Midden-Oosten meegebrachte, eeuwenoude normen en waarden. Niet alleen de ouders moeten opzijgeduwd worden; de hele ballast die zij meeslepen en proberen over te geven moet afgeschud worden voor zover die de opstandige jongere belemmert in zijn bewegingsvrijheid.
Die botsing van culturen weerspiegelt zich ook in de taal van deze sublieme, hallucinerend mooie roman, die zowel Bijbels gedragen is als exotisch, erotisch en associatief.

De Braziliaanse schrijver Raduan Nassar (1935) debuteerde in de jaren zeventig met deze roman. Het boek werd juichend ontvangen. Er was een nieuwe grote schrijver geboren van wie nog veel te verwachten was, zo leek het, maar na de novelle Een glas woede trok Nassar zich terug uit het literaire bedrijf. De twee titels zijn inmiddels klassiekers en werden over de hele wereld vertaald. Nassar kreeg er in 2016 de hoogste Portugeestalige onderscheiding voor, de Prémio Camões.

Over Bijbelse landbouw:

'Een meesterwerk.' DIE ZEIT

'Een Braziliaanse sensatie.' THE INDEPENDENT

'Er is geen betere Braziliaanse schrijver dan Raduan Nassar.' THE NEW YORKER

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Raduan Nassar
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044634341
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99