Big data in de zorg

pre-advies VGR 2017

Prijs € 52,00

Uitverkocht

Vereniging voor Gezondheidsrecht

Paperback | Mei 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Met de huidige informatisering is een nieuwe vloed aan data beschikbaar gekomen waarmee bedrijven, instellingen en overheid nieuwe informatie en strategieën verwerven. Door de komst van big data worden de vijf uitgangspunten van de klassieke privacybescherming ter discussie gesteld of tot 'mythe' verklaard: de mythe van het anonieme karakter van big data, van de doelbinding en dataminimalisering, de mythe van de toestemming en transparantie en de mythe van de beveiliging van data. Big data lijkt op deze manier uitdrukking van een 'disruptive technology', waarbij de bekende wereld op de schop gaat door nieuwe technieken.Voor de zorgsector waar privacy en het beroepsgeheim tot de centrale waarden behoren, is dat een extra bedreiging. Wat betekent big data voor de zorg? In de preadviezen voor de jaarvergadering 2017 verkennen wij het terrein van de big data voor de zorg nader. Het eerste deel gaat daarbij over de gegevenszee en het privacybegrip. Daarna wordt ingegaan op controle en toezicht op gebruik vanbig data. Vervolgens zal in deel drie op het gebruik van big data door instellingen worden ingaan. Zij genereren niet alleen data, maar verwerken ook big data die zij uit hun omgeving betrekken. In het laatste, vierde deel, gaat het tenslotte over big data en wetenschappelijk onderzoek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Vereniging voor Gezondheidsrecht
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012399494
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
198

Beschrijving

Met de huidige informatisering is een nieuwe vloed aan data beschikbaar gekomen waarmee bedrijven, instellingen en overheid nieuwe informatie en strategieën verwerven. Door de komst van big data worden de vijf uitgangspunten van de klassieke privacybescherming ter discussie gesteld of tot 'mythe' verklaard: de mythe van het anonieme karakter van big data, van de doelbinding en dataminimalisering, de mythe van de toestemming en transparantie en de mythe van de beveiliging van data. Big data lijkt op deze manier uitdrukking van een 'disruptive technology', waarbij de bekende wereld op de schop gaat door nieuwe technieken.

Voor de zorgsector waar privacy en het beroepsgeheim tot de centrale waarden behoren, is dat een extra bedreiging. Wat betekent big data voor de zorg? In de preadviezen voor de jaarvergadering 2017 verkennen wij het terrein van de big data voor de zorg nader. Het eerste deel gaat daarbij over de gegevenszee en het privacybegrip. Daarna wordt ingegaan op controle en toezicht op gebruik van
big data. Vervolgens zal in deel drie op het gebruik van big data door instellingen worden ingaan. Zij genereren niet alleen data, maar verwerken ook big data die zij uit hun omgeving betrekken. In het laatste, vierde deel, gaat het tenslotte over big data en wetenschappelijk onderzoek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Vereniging voor Gezondheidsrecht
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012399494
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
198

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99