Beyond Photography

photography and Imagination

Prijs € 40,00

Uitverkocht

R. Boonstra

Hardback | December 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Beyond Photography. Photography and Imagination toont een keuze uit het werk van hedendaagse Nederlandse en Belgische kunstenaars die in hun fotowerken een eigen wereld creëren. Meeslepende beelden die soms aansluiten bij de romantiek en het surrealisme. Een geheimzinnige wereld vol sensualiteit, fantasie en theatraliteit, waarbij de techniek van de fotografie niet meer dan een hulpmiddel is en het documentaire element verdwenen is. De fotokunst heeft wereldwijd een hoge vlucht genomen: tijd om de creatieve fotografie in Nederland en België uit de periode van 1980 tot heden uitgebreid te belichten. Naast ruim 200 afbeeldingen zijn vier essays opgenomen over fotografie gebaseerd op de verbeelding en de fantasie. Rommert Boonstra beschrijft de geënsceneerde fotografie in Nederland in de jaren 1980, Lotte Menkman gaat in op de daaraan voorafgaande periode met werk van ‘wegbereiders’ als Emiel van Moerkerken, Steef Zoetmulder, Sigurdur Gudmundsson, Pieter Laurens Mol en Paul de Nooijer. Maartje van den Heuvel laat haar licht schijnen over de positie van de foto in een gedigitaliseerde cultuur, terwijl Eric Min een overzicht geeft van de creatieve fotografie in België met werk van onder anderen René Guiette, Serge Vandercam en Julien Coulommier. Beyond Photography bevat teksten over en fotowerken van Jasper de Beijer, Melanie Bonajo, Elke Boon, Rommert Boonstra, Marlo Broekmans, Christian Carez, Anton Corbijn, Elspeth Diederix, Martijn Doolaard, Henk Elenga, Ruud van Empel, Winfred Evers, Astrid Hermes, Teun Hocks, Marc Hoflack, Hendrik Kerstens, Micha Klein, Ellen Kooi, Hellen van Meene, Arno Nollen, Erwin Olaf, Paul Overdijk, Carla van de Puttelaar, Wouter van Riessen, Arno Roncada, Frank van de Salm, Schilte & Portielje, Tjarda Sixma, Jean-Marc Spaans, Walter Wally Steevensz, Henk Tas, Nadine Tasseel, Oscar Voch en Edwin Zwakman. ‘Kunst is een genezende tovenares’, zei Nietzsche. Hij had daarbij ongetwijfeld dit boek in gedachten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R. Boonstra
Uitgever
Voetnoot, Uitgeverij
ISBN
9789078068341
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280

Beschrijving

Beyond Photography. Photography and Imagination toont een keuze uit het werk van hedendaagse Nederlandse en Belgische kunstenaars die in hun fotowerken een eigen wereld creëren. Meeslepende beelden die soms aansluiten bij de romantiek en het surrealisme. Een geheimzinnige wereld vol sensualiteit, fantasie en theatraliteit, waarbij de techniek van de fotografie niet meer dan een hulpmiddel is en het documentaire element verdwenen is.

De fotokunst heeft wereldwijd een hoge vlucht genomen: tijd om de creatieve fotografie in Nederland en België uit de periode van 1980 tot heden uitgebreid te belichten.
Naast ruim 200 afbeeldingen zijn vier essays opgenomen over fotografie gebaseerd op de verbeelding en de fantasie. Rommert Boonstra beschrijft de geënsceneerde fotografie in Nederland in de jaren 1980, Lotte Menkman gaat in op de daaraan voorafgaande periode met werk van ‘wegbereiders’ als Emiel van Moerkerken, Steef Zoetmulder, Sigurdur Gudmundsson, Pieter Laurens Mol en Paul de Nooijer. Maartje van den Heuvel laat haar licht schijnen over de positie van de foto in een gedigitaliseerde cultuur, terwijl Eric Min een overzicht geeft van de creatieve fotografie in België met werk van onder anderen René Guiette, Serge Vandercam en Julien Coulommier.

Beyond Photography bevat teksten over en fotowerken van Jasper de Beijer, Melanie Bonajo, Elke Boon, Rommert Boonstra, Marlo Broekmans, Christian Carez, Anton Corbijn, Elspeth Diederix, Martijn Doolaard, Henk Elenga, Ruud van Empel, Winfred Evers, Astrid Hermes, Teun Hocks, Marc Hoflack, Hendrik Kerstens, Micha Klein, Ellen Kooi, Hellen van Meene, Arno Nollen, Erwin Olaf, Paul Overdijk, Carla van de Puttelaar, Wouter van Riessen, Arno Roncada, Frank van de Salm, Schilte & Portielje, Tjarda Sixma, Jean-Marc Spaans, Walter Wally Steevensz, Henk Tas, Nadine Tasseel, Oscar Voch en Edwin Zwakman.

‘Kunst is een genezende tovenares’, zei Nietzsche.
Hij had daarbij ongetwijfeld dit boek in gedachten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R. Boonstra
Uitgever
Voetnoot, Uitgeverij
ISBN
9789078068341
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99