Bewust-er zijn met hooggevoeligheid

Prijs € 21,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Antoine van Staveren

Paperback | September 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe weet ik of ik hooggevoelig ben? Als ik hooggevoelig ben, hoe ga ik dan om met de lasten van het hooggevoelig zijn? Hoe word ik niet standaard ‘leeggezogen’ door mijn omgeving? Hoe houd ik me staande in de dagelijkse hectiek? Hoe leer ik om ‘bij mezelf te blijven’ gedurende de dag? Kan ik ervoor zorgen dat mijn gedachten reduceren? Hoe verblijf ik in het hier-en-nu?Wellicht zijn dit enkele herkenbare vragen voor je. Dit boek bevat een overzicht van de belangrijkste en herkenbaarste aspecten van hooggevoeligheid in het algemeen en richt zich met name op het gewone dagelijkse leven. Het boek laat je op een geheel andere wijze naar jezelf kijken en daarmee tegelijkertijd naar de omgang met de lasten van de hooggevoelige kenmerken: de sentimenten. Duizenden sessies met hoog sensitieve personen droegen bij aan de basis van dit boek en er zijn talloze interessante invloeden uit de boeddhistische psychologie en de Advaita te herkennen. Een uitgebreide en effectief gebleken hsp-3-in-1-test geeft je een overzicht van je huidige situatie. Luchtige verhalen, praktische metaforen en vergelijkingen helpen je om inzichten tot stand te brengen teneinde je lasten te reduceren. Dit boek geeft niet alleen informatie maar geeft je diverse handvaten en tools welke essentieel zijn voor vrijwel iedere hsp. Het bewust-er-zijn als basis is het licht voor jezelf. Antoine van Staveren (1968) is oprichter van Instituut EszenzZ en het EszenzZ Centre. Hij specialiseerde zich in hooggevoeligheid, fibromyalgie en in eet-, angst-, dwang- en identiteitsproblemen. Het EszenzZ Centre is een gespecialiseerd gezondheidscentrum voor hoog sensitieve personen te Amsterdam waar diverse hulpverleners uit zowel de reguliere als de alternatieve gezondheidszorg werkzaam zijn. Als eclectisch psychotherapeut/hypnotherapeut/trainer ontwikkelde Antoine de afgelopen jaren, vanuit diverse oosterse en westerse psychologische stromingen, individuele leergangen voor hsp’s. Tevens traint hij groepen zoals psychologen en (psycho-)therapeuten die met hooggevoeligheid in aanraking komen. Instituut EszenzZ beschikt inmiddels over een landelijk netwerk met gecertificeerde hsp-begeleiders.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Antoine van Staveren
Uitgever
Elikser B.V. Uitgeverij
ISBN
9789089543196
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2011
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
243

Beschrijving

Hoe weet ik of ik hooggevoelig ben? Als ik hooggevoelig ben, hoe ga ik dan om met de lasten van het hooggevoelig zijn? Hoe word ik niet standaard ‘leeggezogen’ door mijn omgeving? Hoe houd ik me staande in de dagelijkse hectiek? Hoe leer ik om ‘bij mezelf te blijven’ gedurende de dag? Kan ik ervoor zorgen dat mijn gedachten reduceren? Hoe verblijf ik in het hier-en-nu?

Wellicht zijn dit enkele herkenbare vragen voor je. Dit boek bevat een overzicht van de belangrijkste en herkenbaarste aspecten van hooggevoeligheid in het algemeen en richt zich met name op het gewone dagelijkse leven. Het boek laat je op een geheel andere wijze naar jezelf kijken en daarmee tegelijkertijd naar de omgang met de lasten van de hooggevoelige kenmerken: de sentimenten. Duizenden sessies met hoog sensitieve personen droegen bij aan de basis van dit boek en er zijn talloze interessante invloeden uit de boeddhistische psychologie en de Advaita te herkennen. Een uitgebreide en effectief gebleken hsp-3-in-1-test geeft je een overzicht van je huidige situatie. Luchtige verhalen, praktische metaforen en vergelijkingen helpen je om inzichten tot stand te brengen teneinde je lasten te reduceren. Dit boek geeft niet alleen informatie maar geeft je diverse handvaten en tools welke essentieel zijn voor vrijwel iedere hsp. Het bewust-er-zijn als basis is het licht voor jezelf.


Antoine van Staveren (1968) is oprichter van Instituut EszenzZ en het EszenzZ Centre. Hij specialiseerde zich in hooggevoeligheid, fibromyalgie en in eet-, angst-, dwang- en identiteitsproblemen. Het EszenzZ Centre is een gespecialiseerd gezondheidscentrum voor hoog sensitieve personen te Amsterdam waar diverse hulpverleners uit zowel de reguliere als de alternatieve gezondheidszorg werkzaam zijn. Als eclectisch psychotherapeut/hypnotherapeut/trainer ontwikkelde Antoine de afgelopen jaren, vanuit diverse oosterse en westerse psychologische stromingen, individuele leergangen voor hsp’s. Tevens traint hij groepen zoals psychologen en (psycho-)therapeuten die met hooggevoeligheid in aanraking komen. Instituut EszenzZ beschikt inmiddels over een landelijk netwerk met gecertificeerde hsp-begeleiders.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Antoine van Staveren
Uitgever
Elikser B.V. Uitgeverij
ISBN
9789089543196
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2011
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
243

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99