Bewijzen van goede dienstverlening

Prijs € 43,99

Uitverkocht

Paperback | Juli 2004 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In steeds meer landen in de Europese Unie is discussie over de plaats, sturing en kwaliteit van maatschappelijke dienstverlening, de public service delivery. Maatschappelijke dienstverlening, zoals onder meer in de sfeer van het onderwijs en de gezondheidszorg, vormt een essentieel onderdeel van de verzorgingsstaat, maar het lijkt alsof juist deze sector is verwaarloosd. In de huidige publieke discussies is veel kritiek te bespeuren op de kwaliteit, de omvang, de toegankelijkheid en de bestuurbaarheid van maatschappelijke dienstverlening. In dit rapport wordt intersectoraal gezocht naar concepties en 'best practices' die op verschillende gebieden het navolgen waard zijn. Aan het advies van de WRR ligt een onderzoek ten grondslag naar het functioneren van de maatschappelijke dienstverlening in een vijftal sectoren: onderwijs, gezondheidszorg, welzijn, volkshuisvesting, arbeidsvoorziening. Dit onderzoek is gelijktijdig met advies uitgebracht als 9789053567326 Maatschappelijke dienstverleningDe Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) onderzoekt toekomstige ontwikkelingen ten behoeve van het regeringsbeleid. De raad kan adviseren over alle beleidssectoren. Hierbij wordt vooral gelet op de samenhang van het overheidshandelen en op knelpunten en tegenstrijdigheden daarin.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
AUP Wetenschappelijk
ISBN
9789053567319
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2004
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
262

Beschrijving

In steeds meer landen in de Europese Unie is discussie over de plaats, sturing en kwaliteit van maatschappelijke dienstverlening, de public service delivery. Maatschappelijke dienstverlening, zoals onder meer in de sfeer van het onderwijs en de gezondheidszorg, vormt een essentieel onderdeel van de verzorgingsstaat, maar het lijkt alsof juist deze sector is verwaarloosd. In de huidige publieke discussies is veel kritiek te bespeuren op de kwaliteit, de omvang, de toegankelijkheid en de bestuurbaarheid van maatschappelijke dienstverlening. In dit rapport wordt intersectoraal gezocht naar concepties en 'best practices' die op verschillende gebieden het navolgen waard zijn.

Aan het advies van de WRR ligt een onderzoek ten grondslag naar het functioneren van de maatschappelijke dienstverlening in een vijftal sectoren: onderwijs, gezondheidszorg, welzijn, volkshuisvesting, arbeidsvoorziening. Dit onderzoek is gelijktijdig met advies uitgebracht als 9789053567326 Maatschappelijke dienstverlening

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) onderzoekt toekomstige ontwikkelingen ten behoeve van het regeringsbeleid. De raad kan adviseren over alle beleidssectoren. Hierbij wordt vooral gelet op de samenhang van het overheidshandelen en op knelpunten en tegenstrijdigheden daarin.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
AUP Wetenschappelijk
ISBN
9789053567319
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2004
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
262

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99