Bevlogen en belast

over het wel en wee van opgroeien met idealen

Prijs € 11,90

Uitverkocht

Paulien Bom

Paperback | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Opgroeien met de idealen van je ouders: lust of last?Voor idealisten houdt het streven naar een betere wereld, een betere mens, niet op bij de voordeur. Ook in hun eigen leven en gezin passen ze hun principes toe en hun kinderen groeien ermee op. Wat doet zo'n opvoeding met je? Is het een verrijking of juist een belasting? Of een beetje van beide? Het boek Bevlogen en belast geeft een beeld van hoe het is om op te groeien onder de vleugels van ouders met idealen.Voor haar nieuwe boek sprak auteur Paulien Bom met acht kinderen van bevlogen ouders over hun jeugd, hun opvoeding en de sporen uit het verleden die vandaag nog terug te vinden zijn. Hoe kijken ze terug op hun vormende jaren? Wat kunnen wij leren van hun ervaringen? Wordt het weer tijd om kinderen vergezichten en idealen mee te geven?De acht verhalen geven elk een intiem en boeiend beeld van het opgroeien in een van idealisme doordesemd gezin. Aan het woord komen onder meer kinderen van een onderwijsvernieuwer die geld en bezit had afgezworen, van een pionier van het verenigd Europa, van NSB-ouders, van antroposofen en van ouders die via transcendente meditatie een bijdrage wilden leveren aan de wereldvrede. Allemaal streefden ze naar een betere, gezondere samenleving. Ook het veranderende tijdsbeeld klinkt erin door: van de sterk door de oorlog bepaalde idealen van pacifisme en wereldvrede, tot milieubewustzijn en gezonde voeding.Bom rondt haar boek af met een heldere, genuanceerde analyse van de kracht én de valkuilen van een idealistische opvoeding. Nu het pragmatisme van de afgelopen decennia weer ter discussie wordt gesteld en veel mensen op zoek zijn naar nieuwe idealen, levert dit boek een waardevolle bijdrage aan de discussie. Voor ouders en professionals van nu en voor iedereen die behoefte heeft te reflecteren op zijn eigen bevlogen jeugd.Bevlogen & belast. Over het wel en wee van opgroeien met idealenUitgeverij BoekschapAuteur: Paulien BomRedactie: Antje Visser (PgUp Tekst)Paperback, 168 pagina'sISBN 9789490357108NUR 740Prijs 16,95

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Paulien Bom
Uitgever
Boekschap
ISBN
9789490357108
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
168

Beschrijving

Opgroeien met de idealen van je ouders: lust of last?

Voor idealisten houdt het streven naar een betere wereld, een betere mens, niet op bij de voordeur. Ook in hun eigen leven en gezin passen ze hun principes toe en hun kinderen groeien ermee op. Wat doet zo'n opvoeding met je? Is het een verrijking of juist een belasting? Of een beetje van beide? Het boek Bevlogen en belast geeft een beeld van hoe het is om op te groeien onder de vleugels van ouders met idealen.
Voor haar nieuwe boek sprak auteur Paulien Bom met acht kinderen van bevlogen ouders over hun jeugd, hun opvoeding en de sporen uit het verleden die vandaag nog terug te vinden zijn. Hoe kijken ze terug op hun vormende jaren? Wat kunnen wij leren van hun ervaringen? Wordt het weer tijd om kinderen vergezichten en idealen mee te geven?
De acht verhalen geven elk een intiem en boeiend beeld van het opgroeien in een van idealisme doordesemd gezin. Aan het woord komen onder meer kinderen van een onderwijsvernieuwer die geld en bezit had afgezworen, van een pionier van het verenigd Europa, van NSB-ouders, van antroposofen en van ouders die via transcendente meditatie een bijdrage wilden leveren aan de wereldvrede. Allemaal streefden ze naar een betere, gezondere samenleving. Ook het veranderende tijdsbeeld klinkt erin door: van de sterk door de oorlog bepaalde idealen van pacifisme en wereldvrede, tot milieubewustzijn en gezonde voeding.
Bom rondt haar boek af met een heldere, genuanceerde analyse van de kracht én de valkuilen van een idealistische opvoeding. Nu het pragmatisme van de afgelopen decennia weer ter discussie wordt gesteld en veel mensen op zoek zijn naar nieuwe idealen, levert dit boek een waardevolle bijdrage aan de discussie. Voor ouders en professionals van nu en voor iedereen die behoefte heeft te reflecteren op zijn eigen bevlogen jeugd.


Bevlogen & belast. Over het wel en wee van opgroeien met idealen
Uitgeverij Boekschap
Auteur: Paulien Bom
Redactie: Antje Visser (PgUp Tekst)
Paperback, 168 pagina's
ISBN 9789490357108
NUR 740
Prijs 16,95

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Paulien Bom
Uitgever
Boekschap
ISBN
9789490357108
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
168

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99