Beter communiceren met mensen met een licht verstandelijke beperking

met mensen met een licht verstandelijke beperking

Prijs € 29,95

Uitverkocht

Janneke Altenburg

Hardback | November 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ieder mens wil graag begrepen worden, erkenning krijgen en zich gewaardeerd voelen. Kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking en complexe problematiek hebben deze behoefte natuurlijk ook. Doordat zij vaak afwijkend en opstandig gedrag laten zien kost het meer moeite om hen hierin te begeleiden.Naarmate de problemen groter worden gaat er meer aandacht uit naar het complexe en ongewenste gedrag. Emoties komen steeds meer op de voorgrond te staan en de communicatie gaat steeds moeizamer verlopen. Van wederzijds begrip is inmiddels geen sprake meer. Mensen met een verstandelijke beperking worden geïdentificeerd met hun probleemgedrag, waardoor hun oorspronkelijke eigenheid naar de achtergrond verdwijnt. Janneke Altenburg is ervan overtuigd dat mensen met een verstandelijke beperking zich beter begrepen voelen als zij op een andere manier worden benaderd. Door oog te hebben voor hun emoties en door aan te sluiten bij het juiste communicatieniveau wordt er een basis gelegd om tot een goede en duurzame samenwerking te komen. Dit boek maakt duidelijk hoe de hulpverlener vanuit verschillende invalshoeken vorm en inhoud aan deze relatie kan geven. Er wordt uitgelegd wat de mogelijkheden en de valkuilen zijn, maar ook wat de eigen rol van de hulpverlener in de totstandkoming en het onderhouden van deze relatie kan zijn. Door middel van verschillende methodes, theorieën en praktijkvoorbeelden geeft Janneke Altenburg praktische handvatten en nieuwe inzichten aan begeleiders en leerkrachten die in de dagelijkse praktijk te maken hebben met deze complexe problematiek.Janneke Altenburg is orthopedagoog en werkt inmiddels twaalf jaar in de gehandicaptenzorg.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Janneke Altenburg
Uitgever
248media uitgeverij
ISBN
9789079603404
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Ieder mens wil graag begrepen worden, erkenning krijgen en zich gewaardeerd voelen. Kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking en complexe problematiek hebben deze behoefte natuurlijk ook. Doordat zij vaak afwijkend en opstandig gedrag laten zien kost het meer moeite om hen hierin te begeleiden.

Naarmate de problemen groter worden gaat er meer aandacht uit naar het complexe en ongewenste gedrag. Emoties komen steeds meer op de voorgrond te staan en de communicatie gaat steeds moeizamer verlopen. Van wederzijds begrip is inmiddels geen sprake meer. Mensen met een verstandelijke beperking worden geïdentificeerd met hun probleemgedrag, waardoor hun oorspronkelijke eigenheid naar de achtergrond verdwijnt.

Janneke Altenburg is ervan overtuigd dat mensen met een verstandelijke beperking zich beter begrepen voelen als zij op een andere manier worden benaderd. Door oog te hebben voor hun emoties en door aan te sluiten bij het juiste communicatieniveau wordt er een basis gelegd om tot een goede en duurzame samenwerking te komen.

Dit boek maakt duidelijk hoe de hulpverlener vanuit verschillende invalshoeken vorm en inhoud aan deze relatie kan geven. Er wordt uitgelegd wat de mogelijkheden en de valkuilen zijn, maar ook wat de eigen rol van de hulpverlener in de totstandkoming en het onderhouden van deze relatie kan zijn.

Door middel van verschillende methodes, theorieën en praktijkvoorbeelden geeft Janneke Altenburg praktische handvatten en nieuwe inzichten aan begeleiders en leerkrachten die in de dagelijkse praktijk te maken hebben met deze complexe problematiek.

Janneke Altenburg is orthopedagoog en werkt inmiddels twaalf jaar in de gehandicaptenzorg.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Janneke Altenburg
Uitgever
248media uitgeverij
ISBN
9789079603404
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99