Beslissen in één seconde

En wat je nog meer van een scheidsrechter kunt leren

Prijs € 20,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Lucas Verweij

Paperback | November 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Goede én slechte beslissingen van scheidsrechters worden eerlijk, open hartig en zelfkritisch verklaard door een arbitragekenner en ervarings deskundige. De rode kaart van Zidane in zijn afscheidswedstrijd, de teleurstellende laatste WK-finale van Nederland, een corrupte Duitse scheidsrechter en een opvallend goede vrouwelijke scheidsrechter komen voorbij. Wedstrijden worden op een originele manier bekeken en geven een verrassende blik op voetbal. Kan een scheidsrechter eigenlijk wel onafhankelijk zijn? Worden Ajax en PSV inderdaad bevoordeeld? Hoe kun je in één seconde complexe beslis singen nemen en wat doe je als je weet dat je een fout hebt gemaakt? Hoe voelt het om een speler weg te sturen, of de zondebok te zijn? Verhalen over topscheidsrechters worden afgewisseld met indringende persoonlijke ervaringen op amateurvelden. Wie dit boek leest kijkt nooit meer op dezelfde manier naar een wedstrijd. Er wordt een brug geslagen tussen voetbal en self-learning, waarbij de regels op het veld de aanleiding vormen om iets over jezelf te leren. Het boek bevat universele thema’s als twijfel, concentratie, samenwerking en gezag. Het laat zien dat in een microwereld zoals arbitrage, met eigen wetten en ongeschreven regels, allerlei levenslessen verscholen zitten. Lucas Verweij is hoofd van de docentenopleiding van Artez, hoge school voor de kunsten. Sinds 2004 fluit hij voor de Duitse voetbalbond in de Kreisliga en de Bezirksliga in Berlijn en is hij assistent in de Landesliga. Hij floot daarvoor ongeveer vijf jaar voor de KNVB in district West 2 (Rotterdam en Den Haag), waar hij nu af en toe nog als verenigingsscheidsrechter fluit.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Lucas Verweij
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044648485
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2021
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
264

Beschrijving

Goede én slechte beslissingen van scheidsrechters worden eerlijk, open hartig en zelfkritisch verklaard door een arbitragekenner en ervarings deskundige. De rode kaart van Zidane in zijn afscheidswedstrijd, de teleurstellende laatste WK-finale van Nederland, een corrupte Duitse scheidsrechter en een opvallend goede vrouwelijke scheidsrechter komen voorbij. Wedstrijden worden op een originele manier bekeken en geven een verrassende blik op voetbal. Kan een scheidsrechter eigenlijk wel onafhankelijk zijn? Worden Ajax en PSV inderdaad bevoordeeld? Hoe kun je in één seconde complexe beslis singen nemen en wat doe je als je weet dat je een fout hebt gemaakt? Hoe voelt het om een speler weg te sturen, of de zondebok te zijn? Verhalen over topscheidsrechters worden afgewisseld met indringende persoonlijke ervaringen op amateurvelden. Wie dit boek leest kijkt nooit meer op dezelfde manier naar een wedstrijd. Er wordt een brug geslagen tussen voetbal en self-learning, waarbij de regels op het veld de aanleiding vormen om iets over jezelf te leren. Het boek bevat universele thema’s als twijfel, concentratie, samenwerking en gezag. Het laat zien dat in een microwereld zoals arbitrage, met eigen wetten en ongeschreven regels, allerlei levenslessen verscholen zitten.

Lucas Verweij is hoofd van de docentenopleiding van Artez, hoge school voor de kunsten. Sinds 2004 fluit hij voor de Duitse voetbalbond in de Kreisliga en de Bezirksliga in Berlijn en is hij assistent in de Landesliga. Hij floot daarvoor ongeveer vijf jaar voor de KNVB in district West 2 (Rotterdam en Den Haag), waar hij nu af en toe nog als verenigingsscheidsrechter fluit.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Lucas Verweij
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044648485
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2021
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
264

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99