Beroepspraktijkvorming, Verpleegtechnische handelingen

Verpleegtechnische handelingen

Prijs € 42,95

Tijdelijk niet beschikbaar

T. Stuut, Nicolien van Halem, Henny de Leeuw, J. van 't Wout

Paperback | September 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Je wordt opgeleid om in alle branches van de verpleging en de verzorging te kunnen werken. Daarnaast kies je om je extra te bekwamen in bijvoorbeeld de verpleeg-/ verzorgingshuiszorg en de thuiszorg, de gehandicaptenzorg, de geestelijke gezondheidszorg of de kraamzorg.Je verleent zorg en ondersteuning aan zorgvragers en begeleidt hen bij het huishouden, wonen en welzijn. Dat kunnen zijn: oudere zorgvragers, chronisch zieken, revaliderenden, zorgvragers met een handicap, volwassenen in klinische zorgomgevingen, zorgvragers met psychiatrische problematiek of barenden, kraamvrouwen en pasgeborenen. Ook werk je vaak samen met mantelzorgers.De verzorgende verricht, in opdracht van de behandelaar, verpleegtechnische handelingen. Daarbij neemt zij de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen, procedures en voorschriften in acht. Hierbij gaat het om zowel voorbehouden handelingen als handelingen die risicovol zijn. De verzorgende zorgt bij het uitvoeren van de verpleegtechnische handelingen onder andere voor de veiligheid en treft hygiënische maatregelen. De verzorgende houdt rekening met de gezondheidssituatie, behandeling en/of therapie van de zorgvrager. De zorgvrager neemt mogelijke angst en onzekerheid van de zorgvrager weg door uitleg over wat, waarom en hoe bepaalde verpleegtechnische handelingen uitgevoerd worden.Enkele handelingen zijn bijvoorbeeld het delen en toedienen van medicijnen, het verzorgen van wonden, het toepassen van zwachteltechnieken, het verzorgen van maagkatheters en blaaskatheters en het subcutaan injecteren van medicijnen.In dit boek vind je opdrachten waarmee je de verpleegtechnische handelingen voor Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (IG) in de praktijk kunt oefenen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
T. Stuut, Nicolien van Halem, Henny de Leeuw, J. van 't Wout
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031361939
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
92

Beschrijving

Je wordt opgeleid om in alle branches van de verpleging en de verzorging te kunnen werken. Daarnaast kies je om je extra te bekwamen in bijvoorbeeld de verpleeg-/ verzorgingshuiszorg en de thuiszorg, de gehandicaptenzorg, de geestelijke gezondheidszorg of de kraamzorg.
Je verleent zorg en ondersteuning aan zorgvragers en begeleidt hen bij het huishouden, wonen en welzijn. Dat kunnen zijn: oudere zorgvragers, chronisch zieken, revaliderenden, zorgvragers met een handicap, volwassenen in klinische zorgomgevingen, zorgvragers met psychiatrische problematiek of barenden, kraamvrouwen en pasgeborenen. Ook werk je vaak samen met mantelzorgers.
De verzorgende verricht, in opdracht van de behandelaar, verpleegtechnische handelingen. Daarbij neemt zij de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen, procedures en voorschriften in acht. Hierbij gaat het om zowel voorbehouden handelingen als handelingen die risicovol zijn. De verzorgende zorgt bij het uitvoeren van de verpleegtechnische handelingen onder andere voor de veiligheid en treft hygiënische maatregelen. De verzorgende houdt rekening met de gezondheidssituatie, behandeling en/of therapie van de zorgvrager. De zorgvrager neemt mogelijke angst en onzekerheid van de zorgvrager weg door uitleg over wat, waarom en hoe bepaalde verpleegtechnische handelingen uitgevoerd worden.

Enkele handelingen zijn bijvoorbeeld het delen en toedienen van medicijnen, het verzorgen van wonden, het toepassen van zwachteltechnieken, het verzorgen van maagkatheters en blaaskatheters en het subcutaan injecteren van medicijnen.

In dit boek vind je opdrachten waarmee je de verpleegtechnische handelingen voor Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (IG) in de praktijk kunt oefenen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
T. Stuut, Nicolien van Halem, Henny de Leeuw, J. van 't Wout
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031361939
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
92

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99