Beroepsethiek voor pastores

Prijs € 24,90

Niet beschikbaar

J. Schenderling

Hardback | Februari 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Woord en daad moeten met elkaar in overeenstemming zijn. Dat is geen opgave, maar vloeit voort uit de navolging van Christus. Kun je dat niet opbrengen dan moet je een ander beroep kiezen.'Jacques SchenderlingDit is het eerste boek in het Nederlandse taalgebied dat geheel gewijd is aan de ethische vragen waarmee pastores geconfronteerd worden. Duidelijk wordt waarom het hard nodig is dat er aandacht komt voor de ambts- of beroepsethiek van pastores.Pastores hebben zelf ook behoefte aan duidelijke richtlijnen. Na een inleiding in de ethische theorie komen allerlei vragen uit de pastorale praktijk aan de orde. Bijvoorbeeld: wanneer mag ik het ambtsgeheim verbreken? Welke juridische consequenties kan dat hebben? Mag het kerkbestuur van mij eisen dat ik ook 's avonds en in het weekend beschikbaar ben om pastorale hulp te verlenen? Ben ik verplicht mijn eigen vervanging te regelen bij afwezigheid? Mag ik giften aannemen, en zo ja, tot welk bedrag? Wanneer moet ik doorverwijzen naar een andere hulpverlener? Mag ik een relatie aangaan met een lid van mijn gemeente (parochie)?Dit boek is in de eerste plaats bedoeld als een handleiding voor pastores, pastoraal werkenden, geestelijk verzorgers en studenten theologie. Daarnaast is het boek bestemd voor kerkelijke bestuurders en leidinggevenden van instellingen die verantwoordelijk zijn voor het werk van pastores.Aan het eind van ieder hoofdstuk zijn discussie- en verdiepingsvragen opgenomen. Daardoor is het boek bijzonder geschikt voor zelfstudie of voor bespreking in groepsverband (pastoraal overleg, intervisiegroepen, werkgemeenschappen van predikanten, werkcolleges).Deze handleiding is bedoeld voor pastores, pastoraal werkenden, geestelijk verzorgers, en studenten theologie. Daarnaast is het boek bestemd voor kerkelijk bestuurders en leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor het werk van pastores.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Schenderling
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF
ISBN
9789055738519
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
238

Beschrijving

'Woord en daad moeten met elkaar in overeenstemming zijn. Dat is geen opgave, maar vloeit voort uit de navolging van Christus. Kun je dat niet opbrengen dan moet je een ander beroep kiezen.'
Jacques Schenderling

Dit is het eerste boek in het Nederlandse taalgebied dat geheel gewijd is aan de ethische vragen waarmee pastores geconfronteerd worden. Duidelijk wordt waarom het hard nodig is dat er aandacht komt voor de ambts- of beroepsethiek van pastores.
Pastores hebben zelf ook behoefte aan duidelijke richtlijnen.
Na een inleiding in de ethische theorie komen allerlei vragen uit de pastorale praktijk aan de orde. Bijvoorbeeld: wanneer mag ik het ambtsgeheim verbreken? Welke juridische consequenties kan dat hebben? Mag het kerkbestuur van mij eisen dat ik ook 's avonds en in het weekend beschikbaar ben om pastorale hulp te verlenen? Ben ik verplicht mijn eigen vervanging te regelen bij afwezigheid? Mag ik giften aannemen, en zo ja, tot welk bedrag? Wanneer moet ik doorverwijzen naar een andere hulpverlener? Mag ik een relatie aangaan met een lid van mijn gemeente (parochie)?

Dit boek is in de eerste plaats bedoeld als een handleiding voor pastores, pastoraal werkenden, geestelijk verzorgers en studenten theologie. Daarnaast is het boek bestemd voor kerkelijke bestuurders en leidinggevenden van instellingen die verantwoordelijk zijn voor het werk van pastores.

Aan het eind van ieder hoofdstuk zijn discussie- en verdiepingsvragen opgenomen. Daardoor is het boek bijzonder geschikt voor zelfstudie of voor bespreking in groepsverband (pastoraal overleg, intervisiegroepen, werkgemeenschappen van predikanten, werkcolleges).

Deze handleiding is bedoeld voor pastores, pastoraal werkenden, geestelijk verzorgers, en studenten theologie. Daarnaast is het boek bestemd voor kerkelijk bestuurders en leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor het werk van pastores.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Schenderling
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF
ISBN
9789055738519
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
238

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99