Beroep op het vmbo

Over de leerling en zijn onderwijsloopbaan

Prijs € 17,00

Uitverkocht

Frank Studulski, Renée van Schoonhoven

Paperback | Januari 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De beroepskolom lijkt op papier een route van de TGV: herkenbaar, effectief en glinsterend in het landschap. Maar hoe verloopt dat in werkelijkheid? Leerlingen in het vmbo moeten op vrij jonge leeftijd al kiezen voor een sector of een afdeling. Er is maar een klein deel van de leerlingen op het vmbo dat precies weet wat het wil. Uit loopbaananalyses blijkt ook dat driekwart van de leerlingen bij aankomst op het mbo al een keer is gewisseld, geswitched of veranderd van opleiding. Daarbij komt dat leerlingen vaak nog helemaal niet zo bezig zijn met hun beroep, ambities of de toekomst. Dat maakt het voor decanen en mentoren moeilijk om loopbaanoriëntatie en -begeleiding goed vorm te geven. Toch is dat de nieuwe opgave: hoe geven we loopbaanoriëntatie en -begeleiding een nieuwe impuls: hoe krijgen we de jongeren op de goede plek?Over deze vraagstukken gaat dit boek. Aan de hand van onderzoek en literatuur beschrijven de auteurs diverse aspecten van de loopbaan en de loopbaankeuzes. Experts leveren een belangrijke bijdrage aan de bundel door het verwoorden van hun visie op loopbaan oriëntatie en -begeleiding en van hun praktijkervaringen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Frank Studulski, Renée van Schoonhoven
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088501883
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
112

Beschrijving

De beroepskolom lijkt op papier een route van de TGV: herkenbaar, effectief en glinsterend in het landschap. Maar hoe verloopt dat in werkelijkheid? Leerlingen in het vmbo moeten op vrij jonge leeftijd al kiezen voor een sector of een afdeling. Er is maar een klein deel van de leerlingen op het vmbo dat precies weet wat het wil. Uit loopbaananalyses blijkt ook dat driekwart van de leerlingen bij aankomst op het mbo al een keer is gewisseld, geswitched of veranderd van opleiding. Daarbij komt dat leerlingen vaak nog helemaal niet zo bezig zijn met hun beroep, ambities of de toekomst. Dat maakt het voor decanen en mentoren moeilijk om loopbaanoriëntatie en -begeleiding goed vorm te geven. Toch is dat de nieuwe opgave: hoe geven we loopbaanoriëntatie en -begeleiding een nieuwe impuls: hoe krijgen we de jongeren op de goede plek?
Over deze vraagstukken gaat dit boek. Aan de hand van onderzoek en literatuur beschrijven de auteurs diverse aspecten van de loopbaan en de loopbaankeuzes. Experts leveren een belangrijke bijdrage aan de bundel door het verwoorden van hun visie op loopbaan oriëntatie en -begeleiding en van hun praktijkervaringen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Frank Studulski, Renée van Schoonhoven
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088501883
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
112

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99