Berend Veltink en het paardespul van Carré

Prijs € 38,99

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Harm Boom

Paperback | September 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Berend Veltink en het paardespul van CarréBerend Veltink wol nao Grönningen hen, um 't peerdespul van Carré te zien. Berends vrouw Jaaije zee: "Berend wat lig ie daor toch in 't geld te grobbelen!" en Berend zee: "Ik kieke is of ter ofkan, dat ik dij in Grönningen en zulveren loddereindeussien koope." En dus giet die reize nao Grönnegen deur. Berend Veltink is een mooi verhaol dat van allerdaogse mensen en gebeuren een bezunder verhaol maakt. Harm Boom mengt wiesheid met gekheid in Berend Veltink ; het is net zoas het leven zölf. Een prachtig veurbeeld van Drèentse literatuur.Berend Veltink wil naar Groningen om de paarden van Carré te zien. Berends vrouw Jaaije zegt: "Berend, wat zit je daar toch in het geld te grabbelen!" waarop Berend zegt: "Ik kijk of het er afkan, dat ik in Groningen voor jou een zilveren eau de la reine-doosje kan kopen." En zo gaat de reis naar Groningen door.Berend Veltink is een mooi verhaal dat van alledaagse mensen en gebeurtenissen een bijzonder verhaal maakt. Harm Boom mengt wijsheid met humor in Berend Veltink ; het is net zoals het leven zelf. Een prachtig voorbeeld van Drentse literatuur.Harm Boom (1810-1885) was een Drèentstalige skriever, geboren in Grambarge, Aoveriessel. Hi'j was onderwiezer, en vanof 1845 waarkten hi'j as verslaggever en vanof 1860 as redacteur van de PDAC (Provinciale Drentsche en Asser Courant). Boom was heeil belangrik voor het succes van Drèentstalige literatuur; hi'j was redacteur van verskeiden Drèentse almanakken met Drèentse woorden en hij was ien van de eerste skrievers van fulletons die hielemaole ien 't Drèents esteld waren.Harm Boom (1810-1885) was een Drentstalige schrijver, geboren in Gramsbargen, Overijssel. Hij was onderwijzer, en vanaf 1845 werkte hij als verslaggever en vanaf 1860 als redacteur van de PDAC (Provinciale Drentsche en Asser Courant). Boom was heel belangrijk voor het succes van Drentstalige literatuur; hij was redacteur van verscheidene Drentse almanakken met Drentse woorden en hij was een van de eerste schrijvers van feuilletons die geheel in het Drents geschreven waren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Harm Boom
Uitgever
Uitgeverij De Graveinse Abeel
ISBN
9789462600638
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
194

Beschrijving

Berend Veltink en het paardespul van Carré

Berend Veltink wol nao Grönningen hen, um 't peerdespul van Carré te zien. Berends vrouw Jaaije zee: "Berend wat lig ie daor toch in 't geld te grobbelen!" en Berend zee: "Ik kieke is of ter ofkan, dat ik dij in Grönningen en zulveren loddereindeussien koope."
En dus giet die reize nao Grönnegen deur.
Berend Veltink is een mooi verhaol dat van allerdaogse mensen en gebeuren een bezunder verhaol maakt. Harm Boom mengt wiesheid met gekheid in Berend Veltink ; het is net zoas het leven zölf. Een prachtig veurbeeld van Drèentse literatuur.

Berend Veltink wil naar Groningen om de paarden van Carré te zien. Berends vrouw Jaaije zegt: "Berend, wat zit je daar toch in het geld te grabbelen!" waarop Berend zegt: "Ik kijk of het er afkan, dat ik in Groningen voor jou een zilveren eau de la reine-doosje kan kopen."
En zo gaat de reis naar Groningen door.
Berend Veltink is een mooi verhaal dat van alledaagse mensen en gebeurtenissen een bijzonder verhaal maakt. Harm Boom mengt wijsheid met humor in Berend Veltink ; het is net zoals het leven zelf. Een prachtig voorbeeld van Drentse literatuur.

Harm Boom (1810-1885) was een Drèentstalige skriever, geboren in Grambarge, Aoveriessel. Hi'j was onderwiezer, en vanof 1845 waarkten hi'j as verslaggever en vanof 1860 as redacteur van de PDAC (Provinciale Drentsche en Asser Courant). Boom was heeil belangrik voor het succes van Drèentstalige literatuur; hi'j was redacteur van verskeiden Drèentse almanakken met Drèentse woorden en hij was ien van de eerste skrievers van fulletons die hielemaole ien 't Drèents esteld waren.

Harm Boom (1810-1885) was een Drentstalige schrijver, geboren in Gramsbargen, Overijssel. Hij was onderwijzer, en vanaf 1845 werkte hij als verslaggever en vanaf 1860 als redacteur van de PDAC (Provinciale Drentsche en Asser Courant). Boom was heel belangrijk voor het succes van Drentstalige literatuur; hij was redacteur van verscheidene Drentse almanakken met Drentse woorden en hij was een van de eerste schrijvers van feuilletons die geheel in het Drents geschreven waren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Harm Boom
Uitgever
Uitgeverij De Graveinse Abeel
ISBN
9789462600638
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
194

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99