Bemoeizorg

eenvoudige tips voor moeilijke zorg voor iedereen die werkt met mensen met een chronische psychiatrische stoornis

Prijs € 39,95

Niet beschikbaar

Jules Tielens, Maurits Verster

Paperback | Februari 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Mensen met een ernstige psychiatrische ziekte willen niet altijd die hulp die onontbeerlijk is. Dit is het moment dat bemoeizorg toegepast moet worden. Maar hoe en wanneer dan precies? En wanneer vooral niet? Wat zijn de uitgangspunten? Hoe begin je? Het boek Bemoeizorg neemt je stap voor stap mee in deze zorg. Het is een werkboek dat dagelijks gebruikt kan worden. Vol met tips maar ook de valkuilen in deze complexe zorg. Gesprekstechnieken, onderhandelingstips, diagnostiek voor verpleegkundigen etcetera. Vandaar: 0% wetenschap. Alle aandacht voor het mooie ambacht bemoeizorg.De auteurs werken in deze zorg en putten bij dit boek uit hun jarenlange ervaring. Dit boek is geschikt voor iedereen die met deze doelgroep te maken heeft: werkers in de chronische psychiatrie, maar zeker ook familieleden, medewerkers van politie, verslavingszorg, GGD, sociale diensten, maatschappelijk werk en de Maatschappelijke Opvang.Tot aan beleidsmakers en politici.Prof.dr. Jim van Os: Dit boek is de ultieme heruitvinding van de ggz op basis van bottom-up, op de praktijk gebaseerde en wellicht mede daarom absoluut revolutionaire inzichten.Dr. Lieuwe de Haan: Dit is het boek dat u nodig heeft. Niet lullen maar poetsen. Geen langdradige uitgebalanceerde verhandeling, maar heldere beproefde tips. Zorg vanuit het hart.Drs. Ivonne van der Padt: Handen uit de mouwen, voeten in de modder, verstand van heel veel zaken en boordevol beroepstrots. Als je na het lezen van dit boek niet in de bemoeizorg wilt werken, snap ik er niets meer van.Klinisch psycholoog Maurits Verster en psychiater Jules Tielens zijn verbonden aan de OGGZ Arkin te Amsterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jules Tielens, Maurits Verster
Uitgever
De Tijdstroom
ISBN
9789058981691
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
336

Beschrijving

Mensen met een ernstige psychiatrische ziekte willen niet altijd die hulp die onontbeerlijk is. Dit is het moment dat bemoeizorg toegepast moet worden. Maar hoe en wanneer dan precies? En wanneer vooral niet? Wat zijn de uitgangspunten? Hoe begin je? Het boek Bemoeizorg neemt je stap voor stap mee in deze zorg. Het is een werkboek dat dagelijks gebruikt kan worden. Vol met tips maar ook de valkuilen in deze complexe zorg. Gesprekstechnieken, onderhandelingstips, diagnostiek voor verpleegkundigen etcetera. Vandaar: 0% wetenschap. Alle aandacht voor het mooie ambacht bemoeizorg.
De auteurs werken in deze zorg en putten bij dit boek uit hun jarenlange ervaring. Dit boek is geschikt voor iedereen die met deze doelgroep te maken heeft: werkers in de chronische psychiatrie, maar zeker ook familieleden, medewerkers van politie, verslavingszorg, GGD, sociale diensten, maatschappelijk werk en de Maatschappelijke Opvang.Tot aan beleidsmakers en politici.
Prof.dr. Jim van Os: Dit boek is de ultieme heruitvinding van de ggz op basis van bottom-up, op de praktijk gebaseerde en wellicht mede daarom absoluut revolutionaire inzichten.
Dr. Lieuwe de Haan: Dit is het boek dat u nodig heeft. Niet lullen maar poetsen. Geen langdradige uitgebalanceerde verhandeling, maar heldere beproefde tips. Zorg vanuit het hart.
Drs. Ivonne van der Padt: Handen uit de mouwen, voeten in de modder, verstand van heel veel zaken en boordevol beroepstrots. Als je na het lezen van dit boek niet in de bemoeizorg wilt werken, snap ik er niets meer van.
Klinisch psycholoog Maurits Verster en psychiater Jules Tielens zijn verbonden aan de OGGZ Arkin te Amsterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jules Tielens, Maurits Verster
Uitgever
De Tijdstroom
ISBN
9789058981691
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
336

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99