Behandelingsstrategieen bij posttraumatische stress-stoornissen

Prijs € 58,95

Uitverkocht

M. Olff

Paperback | Februari 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Steeds meer mensen worden slachtoffer van verkeersongevallen, geweld, branden, rampen, verkrachting, oorlogsgeweld of andere schokkende gebeurtenissen. De kans op een posttraumatische stressstoornis (PTSS) is dan ook aanzienlijk toegenomen. Recente studies tonen aan dat circa 7% van de bevolking boven de 18 jaar met zo"n stoornis kampt.De kennis van PTSS is fors gegroeid en de hoeveelheid literatuur erover is nauwelijks meer te overzien. Deze toename van kennis vertaalt zich echter maar zeer gedeeltelijk in een betere en effectieve behandeling van PTSS. Veel behandelaars zijn nog onvoldoende vertrouwd met de verschillende behandelingsstrategieën die voor PTSS zijn ontwikkeld. Deze volledig herziene druk van Behandelingsstrategieën bij posttraumatische stressstoornissen wil hier verandering in brengen. Het presenteert een geactualiseerd overzicht van effectief gebleken interventies bij mensen met PTSS, dat direct bruikbaar in de klinische praktijk is. Er is onder meer ruime aandacht voor nieuwe inzichten op het gebied van psychofarmacotherapie en de psychotherapeutische behandeling van PTSS. Daarnaast is een nieuwe versie van de behandelingsrichtlijnen opgenomen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Olff
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031344451
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
173

Beschrijving

Steeds meer mensen worden slachtoffer van verkeersongevallen, geweld, branden, rampen, verkrachting, oorlogsgeweld of andere schokkende gebeurtenissen. De kans op een posttraumatische stressstoornis (PTSS) is dan ook aanzienlijk toegenomen. Recente studies tonen aan dat circa 7% van de bevolking boven de 18 jaar met zo"n stoornis kampt.
De kennis van PTSS is fors gegroeid en de hoeveelheid literatuur erover is nauwelijks meer te overzien. Deze toename van kennis vertaalt zich echter maar zeer gedeeltelijk in een betere en effectieve behandeling van PTSS. Veel behandelaars zijn nog onvoldoende vertrouwd met de verschillende behandelingsstrategieën die voor PTSS zijn ontwikkeld.

Deze volledig herziene druk van Behandelingsstrategieën bij posttraumatische stressstoornissen wil hier verandering in brengen. Het presenteert een geactualiseerd overzicht van effectief gebleken interventies bij mensen met PTSS, dat direct bruikbaar in de klinische praktijk is. Er is onder meer ruime aandacht voor nieuwe inzichten op het gebied van psychofarmacotherapie en de psychotherapeutische behandeling van PTSS. Daarnaast is een nieuwe versie van de behandelingsrichtlijnen opgenomen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Olff
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031344451
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
173

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99