Behandeling van traumagerelateerde dissociatie

een praktische integratieve benadering

Prijs € 57,00

Niet beschikbaar

Kathy Steele, Suzette Boon, Onno van der Hart

Hardback | Juni 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek bespreekt uitvoerig wat dissociatie is en hoe deze behandeld zou kunnen worden. Beschreven wordt waarop de nadruk gelegd kan worden bij het aanvangen van een complexe therapie, hoe patiënten geholpen kunnen worden om innerlijke en externe veiligheid te gaan ervaren, hoe de therapeut systemisch kan werken, hoe patiënten geholpen kunnen worden om traumatische herinneringen te integreren en wat te doen als de patiënt in woede ontsteekt, vermijdend gedrag vertoont of niet in staat is om de therapeut te vertrouwen.Bijzondere aandacht is er voor de wijze waarop de therapeut zich effectief en compassievol kan verhouden tot de patiënt. De besproken innovatieve, compassievolle behandelmethoden zijn gebaseerd op de samenwerking tussen patiënt en therapeut en worden geschraagd door de nieuwste onderzoeken op het gebied van gehechtheid en psychologie.Kathy Steele, MN, CS, is de klinisch directeur van Metropolitan Counseling Services, docent en voormalig voorzitter van de ISSTD.Dr. Suzette Boon is klinisch psycholoog en psychotherapeut. Ze heeft een eigen praktijk, geeft les door heel Europa en is de medeoprichter en voormalig voorzitter van de ESTD.Prof. dr. Onno van der Hart werkt als psycholoog en psychotherapeut aan het Sinaï Centrum en is emeritus hoogleraar psychopathologie van chronische traumatisering aan de Universiteit Utrecht. Hij is voormalig voorzitter van de ISSTS.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kathy Steele, Suzette Boon, Onno van der Hart
Uitgever
Uitgeverij Mens!
ISBN
9789463160353
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Dit boek bespreekt uitvoerig wat dissociatie is en hoe deze behandeld zou kunnen worden. Beschreven wordt waarop de nadruk gelegd kan worden bij het aanvangen van een complexe therapie, hoe patiënten geholpen kunnen worden om innerlijke en externe veiligheid te gaan ervaren, hoe de therapeut systemisch kan werken, hoe patiënten geholpen kunnen worden om traumatische herinneringen te integreren en wat te doen als de patiënt in woede ontsteekt, vermijdend gedrag vertoont of niet in staat is om de therapeut te vertrouwen.

Bijzondere aandacht is er voor de wijze waarop de therapeut zich effectief en compassievol kan verhouden tot de patiënt. De besproken innovatieve, compassievolle behandelmethoden zijn gebaseerd op de samenwerking tussen patiënt en therapeut en worden geschraagd door de nieuwste onderzoeken op het gebied van gehechtheid en psychologie.


Kathy Steele, MN, CS, is de klinisch directeur van Metropolitan Counseling Services, docent en voormalig voorzitter van de ISSTD.

Dr. Suzette Boon is klinisch psycholoog en psychotherapeut. Ze heeft een eigen praktijk, geeft les door heel Europa en is de medeoprichter en voormalig voorzitter van de ESTD.

Prof. dr. Onno van der Hart werkt als psycholoog en psychotherapeut aan het Sinaï Centrum en is emeritus hoogleraar psychopathologie van chronische traumatisering aan de Universiteit Utrecht. Hij is voormalig voorzitter van de ISSTS.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kathy Steele, Suzette Boon, Onno van der Hart
Uitgever
Uitgeverij Mens!
ISBN
9789463160353
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99