Behandeling van langdurige slapeloosheid

Prijs € 49,95

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Ingrid Verbeek, Merijn van de Laar

Paperback | Januari 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek biedt een protocol voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg die cliënten met langdurige slapeloosheid behandelen. Hierbij wordt slapeloosheid niet alleen als symptoom gezien van bijvoorbeeld een onderliggende depressie of angststoornis, maar ook als een apart probleem dat behandeling verdient. Het protocol is gebaseerd op CGT-I (cognitieve gedragstherapie bij insomnie). CGT-I geeft goede behandelresultaten op het gebied van slaap, stemming en kwaliteit van leven. Deze therapie kan gecombineerd worden met gedragstherapie voor een depressie of angststoornis. Deze tweede herziene druk is aangepast aan de nieuwe classificatiecriteria van zowel de DSM-5 als de International Classification of Sleep Disorders (ICSD-3).Behandeling van langdurige slapeloosheid is onderdeel van de reeks Protocollen voor de GGZ. Elk deel geeft een sessiegewijze omschrijving van de behandeling van een specifieke psychische aandoening weer. De theorie is beknopt en berust op wetenschappelijke evidentie. Protocollen voor de GGZ is bedoeld voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en andere hulpverleners.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ingrid Verbeek, Merijn van de Laar
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036807531
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Dit boek biedt een protocol voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg die cliënten met langdurige slapeloosheid behandelen. Hierbij wordt slapeloosheid niet alleen als symptoom gezien van bijvoorbeeld een onderliggende depressie of angststoornis, maar ook als een apart probleem dat behandeling verdient. Het protocol is gebaseerd op CGT-I (cognitieve gedragstherapie bij insomnie). CGT-I geeft goede behandelresultaten op het gebied van slaap, stemming en kwaliteit van leven. Deze therapie kan gecombineerd worden met gedragstherapie voor een depressie of angststoornis. Deze tweede herziene druk is aangepast aan de nieuwe classificatiecriteria van zowel de DSM-5 als de International Classification of Sleep Disorders (ICSD-3).

Behandeling van langdurige slapeloosheid is onderdeel van de reeks Protocollen voor de GGZ. Elk deel geeft een sessiegewijze omschrijving van de behandeling van een specifieke psychische aandoening weer. De theorie is beknopt en berust op wetenschappelijke evidentie. Protocollen voor de GGZ is bedoeld voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en andere hulpverleners.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ingrid Verbeek, Merijn van de Laar
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036807531
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99