Behandeling van borderline en andere emotionele regulatiestoornissen bij kinderen en adolescenten

werkboek dialectische gedragstherapie voor jongeren (DGT-J)

Prijs € 24,95

Niet beschikbaar

Rosanne de Bruin, Agaath Koudstaal, Nicole Muller

Paperback | Augustus 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Iedereen is wel eens flink boos, verdrietig of in paniek. Maar wat moet je doen als die gevoelens je zo overspoelen dat je er niet meer tegen kan. Als de paniek of wanhoop zo sterk is dat je jezelf beschadigt om er even vanaf te zijn. Of wanneer je verlichting zoekt in drank of drugs, eetbuien, seks of ander impulsief gedrag. Wat moet je doen als de woede zo sterk kan zijn dat je puinhopen achter je laat in de relaties die je hebt. En wat kun je doen als je geen verdriet durft te voelen over alles wat er in je leven misgaat. Hoe krijg je weer grip op je gevoel en op jezelf? In Surfen op emoties, de DGT-J-Vaardigheidstraining voor jongeren van 12-21 jaar, leer jij weer grip te krijgen op jezelf. Je leert beter te weten wat je denkt en voelt. Je leert over emoties en hoe je daar beter mee kunt omgaan. Je leert manieren om je staande te houden als je overspoeld wordt door emoties. Je leert hoe je in relaties effectiever kunt worden en contact kan leren houden. En je leert om op een goede manier voor jezelf op te komen. Dit werkboek hoort bij de handleiding Dialectische gedragstherapie voor jongeren met een borderlinestoornis. Je gebruikt het in de therapie en er staan veel oefeningen in om ook thuis aan de slag te gaan met de nieuwe vaardigheden die je geleerd hebt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rosanne de Bruin, Agaath Koudstaal, Nicole Muller
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031376094
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Iedereen is wel eens flink boos, verdrietig of in paniek. Maar wat moet je doen als die gevoelens je zo overspoelen dat je er niet meer tegen kan. Als de paniek of wanhoop zo sterk is dat je jezelf beschadigt om er even vanaf te zijn. Of wanneer je verlichting zoekt in drank of drugs, eetbuien, seks of ander impulsief gedrag. Wat moet je doen als de woede zo sterk kan zijn dat je puinhopen achter je laat in de relaties die je hebt. En wat kun je doen als je geen verdriet durft te voelen over alles wat er in je leven misgaat. Hoe krijg je weer grip op je gevoel en op jezelf?

In Surfen op emoties, de DGT-J-Vaardigheidstraining voor jongeren van 12-21 jaar, leer jij weer grip te krijgen op jezelf. Je leert beter te weten wat je denkt en voelt. Je leert over emoties en hoe je daar beter mee kunt omgaan. Je leert manieren om je staande te houden als je overspoeld wordt door emoties. Je leert hoe je in relaties effectiever kunt worden en contact kan leren houden. En je leert om op een goede manier voor jezelf op te komen.

Dit werkboek hoort bij de handleiding Dialectische gedragstherapie voor jongeren met een borderlinestoornis. Je gebruikt het in de therapie en er staan veel oefeningen in om ook thuis aan de slag te gaan met de nieuwe vaardigheden die je geleerd hebt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rosanne de Bruin, Agaath Koudstaal, Nicole Muller
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031376094
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99