Behandeling van angststoornissen

Prijs € 58,95

Niet beschikbaar

S.M. Bogels

Paperback | Maart 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Angststoornissen zijn de meest voorkomende vorm van psychopathologie bij kinderen en jeugdigen en gaan vaak niet spontaan over. Bovendien leiden angststoornissen tot allerlei andere problemen, zoals schooluitval, depressie, alcoholmisbruik en problemen in het gezin.Dit boek is een praktische gids voor de behandeling van kinderen en jongeren met angststoornissen. Het beschrijft hoe deze stoornissen kunnen ontstaan en gaat in op de effectiviteit van verschillende vormen van cognitieve gedragstherapie. De meest effectieve technieken zijn opgenomen in een gedetailleerd behandelprotocol, dat in dit boek wordt gepresenteerd. Het protocol is ontwikkeld op basis van een meerjarige studie in een aantal gerenommeerde Nederlandse behandelcentra, en is bewezen effectief en kosteneffectief.Hulpverleners beschikken hiermee over een beproefde methode voor de behandeling van kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 tot 18 jaar, die kampen met een angststoornis.Het is ook mogelijk om een abonnement te nemen op de gehele reeks. Abonnees van de Kind en Adolescent Praktijkreeks ontvangen 15% korting op alle afzonderlijke delen van de praktijkreeks.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
S.M. Bogels
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031351657
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
129

Beschrijving

Angststoornissen zijn de meest voorkomende vorm van psychopathologie bij kinderen en jeugdigen en gaan vaak niet spontaan over. Bovendien leiden angststoornissen tot allerlei andere problemen, zoals schooluitval, depressie, alcoholmisbruik en problemen in het gezin.

Dit boek is een praktische gids voor de behandeling van kinderen en jongeren met angststoornissen. Het beschrijft hoe deze stoornissen kunnen ontstaan en gaat in op de effectiviteit van verschillende vormen van cognitieve gedragstherapie. De meest effectieve technieken zijn opgenomen in een gedetailleerd behandelprotocol, dat in dit boek wordt gepresenteerd. Het protocol is ontwikkeld op basis van een meerjarige studie in een aantal gerenommeerde Nederlandse behandelcentra, en is bewezen effectief en kosteneffectief.

Hulpverleners beschikken hiermee over een beproefde methode voor de behandeling van kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 tot 18 jaar, die kampen met een angststoornis.

Het is ook mogelijk om een abonnement te nemen op de gehele reeks. Abonnees van de Kind en Adolescent Praktijkreeks ontvangen 15% korting op alle afzonderlijke delen van de praktijkreeks.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
S.M. Bogels
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031351657
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
129

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99