Begrijpend lezen

verschillende tekstsoorten met opgaven voor groep 5 - Met Leesstrategieën, Hoofddoelen en Woordenschat

Prijs € 24,95

Niet beschikbaar

Paperback | Augustus 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Begrijpen wat je leest, is de essentie van lezen en daarmee een van de belangrijkste vaardigheden die leerlingen moeten ontwikkelen op school.Om een tekst goed begrijpend te kunnen lezen, is het belangrijk dat de lezer het technisch lezen onder de knie heeft, beschikt over een goede woordenschat en enige 'kennis van de wereld' heeft. Door veel te oefenen ontstaat er een actieve leeshouding, een uitbreiding van de taalvaardigheid en de algemene kennis. Het is belangrijk dat er ruimte is voor verschillende type teksten met een verschillende moeilijkheidsgraad. Het oefenen op eigen niveau zorgt voor succeservaringen, wat leidt tot meer leesplezier.LeesstrategieënIn dit Begrijpend lezen Oefenboek wordt er gebruikgemaakt van verschillende leesstrategieën. Deze leesstrategieën zijn algemeen inzetbaar bij allerlei type teksten en kunnen zowel voor, tijdens als na het lezen gebruikt worden. OpbouwDe opgaven in dit Oefenboek zijn telkens op eenzelfde wijze opgebouwd. Er wordt begonnen met het activeren van de voorkennis: de tekst wordt hier kort ingeleid, er wordt aangegeven aan welke doelen gewerkt gaat worden en er wordt gewerkt aan de woordenschat om tot een beter begrip van een tekst te komen. Op deze bladzijde staat tevens de leesvraag. Deze leesvraag dwingt de lezer als het ware om een tekst nauwkeuriger te lezen. Als de voorkennis van de lezer geactiveerd is, volgt de tekst. Tot slot worden er vragen gemaakt, die aansluiten bij de gestelde doelen en die toetsen of de tekst daadwerkelijk begrepen is.Dit boek is het tweede deel van een set van drie. Alle boeken samen vormen een gedegen oefening om de vaardigheden voor begrijpend lezen verder te ontwikkelen. Wil je méér oefenen dan wat de Oefenboeken je bieden, dan heeft Junior Einstein ook een uitgebreide online oefen- en leeromgeving. Je vindt deze op onze website www.junioreinstein.nl.InhoudDit boek bevat zeven verschillende begrijpend lezen teksten met gemiddeld twee hoofddoelen per tekst. De vragen die na afloop van een tekst gesteld worden, hebben betrekking op deze doelen. Achter in de boeken zijn alle goede antwoorden terug te vinden.Leesstrategieën | Stappen voor, tijdens en na het lezenHoofddoelen | Belangrijke leerdoelen per tekstWoordenschat | Uitleg moeilijke woorden, inclusief woordhulp

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Junior Einstein BV
ISBN
9789492265517
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
44

Beschrijving

Begrijpen wat je leest, is de essentie van lezen en daarmee een van de belangrijkste vaardigheden die leerlingen moeten ontwikkelen op school.



Om een tekst goed begrijpend te kunnen lezen, is het belangrijk dat de lezer het technisch lezen onder de knie heeft, beschikt over een goede woordenschat en enige 'kennis van de wereld' heeft. Door veel te oefenen ontstaat er een actieve leeshouding, een uitbreiding van de taalvaardigheid en de algemene kennis. Het is belangrijk dat er ruimte is voor verschillende type teksten met een verschillende moeilijkheidsgraad. Het oefenen op eigen niveau zorgt voor succeservaringen, wat leidt tot meer leesplezier.



Leesstrategieën

In dit Begrijpend lezen Oefenboek wordt er gebruikgemaakt van verschillende leesstrategieën. Deze leesstrategieën zijn algemeen inzetbaar bij allerlei type teksten en kunnen zowel voor, tijdens als na het lezen gebruikt worden.



Opbouw

De opgaven in dit Oefenboek zijn telkens op eenzelfde wijze opgebouwd. Er wordt begonnen met het activeren van de voorkennis: de tekst wordt hier kort ingeleid, er wordt aangegeven aan welke doelen gewerkt gaat worden en er wordt gewerkt aan de woordenschat om tot een beter begrip van een tekst te komen. Op deze bladzijde staat tevens de leesvraag. Deze leesvraag dwingt de lezer als het ware om een tekst nauwkeuriger te lezen. Als de voorkennis van de lezer geactiveerd is, volgt de tekst. Tot slot worden er vragen gemaakt, die aansluiten bij de gestelde doelen en die toetsen of de tekst daadwerkelijk begrepen is.



Dit boek is het tweede deel van een set van drie. Alle boeken samen vormen een gedegen oefening om de vaardigheden voor begrijpend lezen verder te ontwikkelen. Wil je méér oefenen dan wat de Oefenboeken je bieden, dan heeft Junior Einstein ook een uitgebreide online oefen- en leeromgeving. Je vindt deze op onze website www.junioreinstein.nl.



Inhoud

Dit boek bevat zeven verschillende begrijpend lezen teksten met gemiddeld twee hoofddoelen per tekst. De vragen die na afloop van een tekst gesteld worden, hebben betrekking op deze doelen. Achter in de boeken zijn alle goede antwoorden terug te vinden.



Leesstrategieën | Stappen voor, tijdens en na het lezen

Hoofddoelen | Belangrijke leerdoelen per tekst

Woordenschat | Uitleg moeilijke woorden, inclusief woordhulp


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Junior Einstein BV
ISBN
9789492265517
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
44

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99