Begeerte

Prijs € 23,14

Uitverkocht

Sander Hof

Paperback | Juni 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wanneer Alessandro in 1493 de opdracht krijgt zich in Rome te vestigen, is hij bereid hier alles voor op te geven. Zelfs zijn gezin. Zijn zoon, Giuseppe, wordt betrokken in de deal met zijn nieuwe werkgever, terwijl Catharina, zijn vrouw, haar eigen, eenzame strijd voert. De decadentie van Rome en het Vaticaan tijdens de Renaissance vormen het decor waarin Alessandro en Giuseppe steeds verder van elkaar verwijderd raken. De één wil trouw blijven aan zichzelf terwijl de ander zich verliest in de ongekende mogelijkheden van zijn tijd. Daardoor dreigt de broze verhouding tussen beiden te breken.Deze historische roman biedt een intrigerend beeld van een turbulente en extravagante tijd die de opmaat vormt voor een nieuwe beweging vanuit het noorden van Europa: de Reformatie.Het verhaal beschrijft de grootse resultaten van de Renaissance. Daarvan getuigen de immense kunstwerken die Michelangelo en anderen ons hebben nagelaten en in het boek een eigen rol spelen.Tegelijkertijd is zij ten onder gegaan aan haar eigen zelfverrijking. Een tegenstelling die in alle lagen van het leven merkbaar was.Temidden van deze paradox speelt een paus uit de Nederlanden een eigenaardige rol.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sander Hof
Uitgever
Uitgeverij Heijink
ISBN
9789461932938
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
274

Beschrijving

Wanneer Alessandro in 1493 de opdracht krijgt zich in Rome te vestigen, is hij bereid hier alles voor op te geven. Zelfs zijn gezin. Zijn zoon, Giuseppe, wordt betrokken in de deal met zijn nieuwe werkgever, terwijl Catharina, zijn vrouw, haar eigen, eenzame strijd voert.

De decadentie van Rome en het Vaticaan tijdens de Renaissance vormen het decor waarin Alessandro en Giuseppe steeds verder van elkaar verwijderd raken. De één wil trouw blijven aan zichzelf terwijl de ander zich verliest in de ongekende mogelijkheden van zijn tijd. Daardoor dreigt de broze verhouding tussen beiden te breken.

Deze historische roman biedt een intrigerend beeld van een turbulente en extravagante tijd die de opmaat vormt voor een nieuwe beweging vanuit het noorden van Europa: de Reformatie.

Het verhaal beschrijft de grootse resultaten van de Renaissance. Daarvan getuigen de immense kunstwerken die Michelangelo en anderen ons hebben nagelaten en in het boek een eigen rol spelen.
Tegelijkertijd is zij ten onder gegaan aan haar eigen zelfverrijking. Een tegenstelling die in alle lagen van het leven merkbaar was.

Temidden van deze paradox speelt een paus uit de Nederlanden een eigenaardige rol.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sander Hof
Uitgever
Uitgeverij Heijink
ISBN
9789461932938
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
274

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99