Bedolven door de Vesuvius

Pompeii in 1000 graffiti

Prijs € 24,90

Uitverkocht

Hardback | November 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In het jaar 79 werd de Romeinse stad Pompeii getroffen door een vulkaanuitbarsting. Dikke lagen as- en puimsteen uit de Vesuvius bedekten de stad en begroeven haar voor eeuwen. Bij de moderne opgravingen in Pompeii trof men op muren en zuilen talloze graffiti aan, veelal ingekrast met een potscherf of een stuk ijzer. Het zijn teksten in volks Latijn, vaak obsceen en direct van toon. Voor het grote publiek is dit materiaal tot nu toe maar beperkt toegankelijk gemaakt.In deze bijzondere bloemlezing zijn niet minder dan duizend graffiti opgenomen, in Latijn en vertaling. Er zitten echte highlights bij, zoals Vergilius-citaten en grappige teksten uit de kroeg of raadseltjes. Maar ook schunnige teksten uit bordelen en begroetings- of afscheidsteksten zijn ruim vertegenwoordigd. Officiële mededelingen en aankondigingen zijn juist tot een minimum beperkt. Het boek heeft dus een persoonlijke kleur: het laat levensechte stemmen horen van gewone Romeinse mannen en vrouwen.Uniek aan dit boek is ook de opzet: de teksten zijn geordend naar hun vindplaats in Pompeii. Zo laat het de bonte variatie van het stadsleven zien en kan het zelfs dienen als een extra reisgids voor wie de ruïnes bezoekt. Een prachtige kans om kennis te maken met het volle leven van echte Romeinen en met hun sprankelende Latijn.Voor wie verder wil lezen over deze uitgave: pompeii.vincenthunink.nlwww.vincenthunink.nl

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij Damon VOF
ISBN
9789055738243
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
336

Beschrijving

In het jaar 79 werd de Romeinse stad Pompeii getroffen door een vulkaanuitbarsting. Dikke lagen as- en puimsteen uit de Vesuvius bedekten de stad en begroeven haar voor eeuwen. Bij de moderne opgravingen in Pompeii trof men op muren en zuilen talloze graffiti aan, veelal ingekrast met een potscherf of een stuk ijzer. Het zijn teksten in volks Latijn, vaak obsceen en direct van toon. Voor het grote publiek is dit materiaal tot nu toe maar beperkt toegankelijk gemaakt.
In deze bijzondere bloemlezing zijn niet minder dan duizend graffiti opgenomen, in Latijn en vertaling. Er zitten echte highlights bij, zoals Vergilius-citaten en grappige teksten uit de kroeg of raadseltjes. Maar ook schunnige teksten uit bordelen en begroetings- of afscheidsteksten zijn ruim vertegenwoordigd. Officiële mededelingen en aankondigingen zijn juist tot een minimum beperkt. Het boek heeft dus een persoonlijke kleur: het laat levensechte stemmen horen van gewone Romeinse mannen en vrouwen.
Uniek aan dit boek is ook de opzet: de teksten zijn geordend naar hun vindplaats in Pompeii. Zo laat het de bonte variatie van het stadsleven zien en kan het zelfs dienen als een extra reisgids voor wie de ruïnes bezoekt. Een prachtige kans om kennis te maken met het volle leven van echte Romeinen en met hun sprankelende Latijn.

Voor wie verder wil lezen over deze uitgave: pompeii.vincenthunink.nl
www.vincenthunink.nl

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij Damon VOF
ISBN
9789055738243
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
336

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99