Bederf van binnenuit (e-Book)

Crisis in Rome

Prijs € 10,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Sallustius

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Begin eerste eeuw voor Christus. Rome is heer en meester in de mediterrane wereld. Griekenland is veroverd, Carthago verwoest. Van boerendorp is Rome uitgegroeid tot wereldrijk: een ongekend succesverhaal. Maar dat kent ook schaduwzijden. Grote sociale problemen, machtsmisbruik bij de politieke en militaire leiding, schaamteloos gegraai door een handvol topfiguren ten koste van de gewone man. Het levert maatschappelijke spanningen op, die onvermijdelijk tot ontlading komen.de romeinse geschiedschrijver gaius sallustius crispus (86-34 v.chr.) geeft hiervan twee voorbeelden: de samenzwering van catilina (63) en de oorlog tegen jugurtha (111-105). deze relatief kleine episodes tekenen de diepe crisis waarin rome is beland: gefrustreerde burgers nemen het op tegen de staat, corrupte magistraten verprutsen een oorlog en laten zich manipuleren door een barbaarse koning.met zijn pessimistische en tragische visie werpt sallustius een boeiend licht op het republikeinse rome. dat hij ook persoonlijk vuile handen heeft gemaakt, als politicus en beschermeling van julius caesar, maakt hem nog interessanter.De inleiding en vertaling verschenen eerder in 1999 en zijn voor deze uitgave geheel herzien. Meer dan tevoren glanst Sallustius hier door zijn tegendraadse stijl. Daarmee heeft hij zijn plaats verworven tussen de allergrootsten, naast zijn geliefde voorbeeld, Thucydides, en zijn beroemdste navolger, Tacitus.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sallustius
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025300616
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2015
Bestandsgrootte
996654 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
166

Beschrijving

Begin eerste eeuw voor Christus. Rome is heer en meester in de mediterrane wereld. Griekenland is veroverd, Carthago verwoest. Van boerendorp is Rome uitgegroeid tot wereldrijk: een ongekend succesverhaal. Maar dat kent ook schaduwzijden. Grote sociale problemen, machtsmisbruik bij de politieke en militaire leiding, schaamteloos gegraai door een handvol topfiguren ten koste van de gewone man. Het levert maatschappelijke spanningen op, die onvermijdelijk tot ontlading komen.
de romeinse geschiedschrijver gaius sallustius crispus (86-34 v.chr.) geeft hiervan twee voorbeelden: de samenzwering van catilina (63) en de oorlog tegen jugurtha (111-105). deze relatief kleine episodes tekenen de diepe crisis waarin rome is beland: gefrustreerde burgers nemen het op tegen de staat, corrupte magistraten verprutsen een oorlog en laten zich manipuleren door een barbaarse koning.
met zijn pessimistische en tragische visie werpt sallustius een boeiend licht op het republikeinse rome. dat hij ook persoonlijk vuile handen heeft gemaakt, als politicus en beschermeling van julius caesar, maakt hem nog interessanter.

De inleiding en vertaling verschenen eerder in 1999 en zijn voor deze uitgave geheel herzien. Meer dan tevoren glanst Sallustius hier door zijn tegendraadse stijl. Daarmee heeft hij zijn plaats verworven tussen de allergrootsten, naast zijn geliefde voorbeeld, Thucydides, en zijn beroemdste navolger, Tacitus.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sallustius
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025300616
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2015
Bestandsgrootte
996654 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
166

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99