Beatrix Tachtig

Prijs € 14,95

Uitverkocht

Paperback | Januari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze feestelijke bundel is samengesteld ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van prinses Beatrix. Hiervoor is geput uit de beste reportages, beschouwingen, interviews en brieven die de afgelopen zes decennia over haar zijn verschenen in Elsevier.Toegevoegd zijn een aantal persoonlijke toespraken van de Koningin, zoals haar eerste en laatste Kerstboodschap, de rede die ze hield vijftig jaar na de Bevrijding, het dankwoord bij het in ontvangst nemen van de prestigieuze Karelsprijs en haar reflectie op haar ambt toen ze een eredoctoraat ontving van de Leidse universiteit.Zo ontstaat een rijk beeld van haar leven en haar werk als staatshoofd. Van haar geboorte tot haar abdicatie. Beatrix betekent 'zij die geluk brengt'. Maar in haar privéleven heeft de prinses en Koningin zelf niet altijd geluk gehad. Ook dat aspect komt, net als kritiek op haar functioneren, in dit boek aan de orde.De bundel, die is samengesteld door Arendo Joustra, hoofdredacteur van Elsevier Weekblad, besluit met een levensloop in jaartallen en een overzicht van alle staatsbezoeken, Koninginnedagen, kleinkinderen en nog veel meer.Dit boek bevat een register en telt 277 pagina's.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
EW Boeken
ISBN
9789463480215
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Beschrijving

Deze feestelijke bundel is samengesteld ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van prinses Beatrix. Hiervoor is geput uit de beste reportages, beschouwingen, interviews en brieven die de afgelopen zes decennia over haar zijn verschenen in Elsevier.
Toegevoegd zijn een aantal persoonlijke toespraken van de Koningin, zoals haar eerste en laatste Kerstboodschap, de rede die ze hield vijftig jaar na de Bevrijding, het dankwoord bij het in ontvangst nemen van de prestigieuze Karelsprijs en haar reflectie op haar ambt toen ze een eredoctoraat ontving van de Leidse universiteit.
Zo ontstaat een rijk beeld van haar leven en haar werk als staatshoofd. Van haar geboorte tot haar abdicatie. Beatrix betekent 'zij die geluk brengt'. Maar in haar privéleven heeft de prinses en Koningin zelf niet altijd geluk gehad. Ook dat aspect komt, net als kritiek op haar functioneren, in dit boek aan de orde.

De bundel, die is samengesteld door Arendo Joustra, hoofdredacteur van Elsevier Weekblad, besluit met een levensloop in jaartallen en een overzicht van alle staatsbezoeken, Koninginnedagen, kleinkinderen en nog veel meer.
Dit boek bevat een register en telt 277 pagina's.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
EW Boeken
ISBN
9789463480215
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99