BDHI-D Buss-Durkee-Hostility Inventory - Dutch Handleiding

Prijs € 91,95

Tijdelijk niet beschikbaar

A. Lange

Paperback | Juli 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Meet: hostiliteit en neiging tot agressief gedragLeeftijdsbereik: jeugd vanaf 15 jaar en volwassenenAfnameduur: circa 10 minutenToepasbaar in: volwassenen GGZKwalificatieniveau: 2 (psychodiagnostische scholing vereist) Doel van de testDe BDHI-D is een Nederlandse bewerking van de Amerikaanse BDHI; een zelfrapportage-instrument voor het vaststellen van iemands hostiliteit en neiging tot agressief gedrag. Wat meet de BDHI-DDirecte agressie (uitingen) Indirecte agressie (op zichzelf gericht) Sociale wenselijkheid ToepassingsmogelijkhedenAls indicatie voor mate van psychopathologie bij gedetineerden in justitiële inrichtingen en bij psychiatrische patiënten in de volwassenen GGZ. Inschatten van risico's voor werknemers in het gevangenis-wezen of psychiatrie. AfnameDe BDHI-D bestaat uit 40 uitspraken met de antwoordmogelijkheden 'waar' of 'onwaar'. Het invullen duurt circa tien minuten. De test is geschikt voor individuele en groepsgewijze afname. Het invullen van de test gebeurt op papier of digitaal. Voor handmatige scoring is een sleutel beschikbaar. Invullen en scoren kan naast handmatig ook geautomatiseerd via Testweb. NormeringEr zijn normtabellen voor een landelijke populatie van 15 t/m 40 jaar, idem voor 41 jaar en ouder. Verder zijn er normen voor psychiatrische patiënten, onderverdeeld naar drie leeftijds-groepen en voor gedetineerden, onderverdeeld naar drie leeftijdsgroepen. CotanbeoordelingUitgangspunten bij de testconstructie: goedKwaliteit van het testmateriaal: goedKwaliteit van de handleiding: goedNormen: goedBetrouwbaarheid: goedBegripsvaliditeit: goedCriteriumvaliditeit: voldoende De BDHI-D voldoet op alle punten aan de Cotan-normen en staat op de lijst van de commissie Indicatiestelling (WAII) als aanbevolen test voor indicatiestelling voor het speciaal onderwijs en leerlinggebonden financiering (bij adolescenten). MaterialenHet materiaal voor de BDHI-D bestaat uit:BDHI-D HandleidingBDHI-D Vragenlijst (set van 50)BDHI-D Sleutel (set van 2)Online afname en scoring via Testweb.Alle materialen zijn apart verkrijgbaar.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A. Lange
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031344352
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2005
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
63

Beschrijving

Meet: hostiliteit en neiging tot agressief gedrag
Leeftijdsbereik: jeugd vanaf 15 jaar en volwassenen
Afnameduur: circa 10 minuten
Toepasbaar in: volwassenen GGZ
Kwalificatieniveau: 2 (psychodiagnostische scholing vereist)

Doel van de test
De BDHI-D is een Nederlandse bewerking van de Amerikaanse BDHI; een zelfrapportage-instrument voor het vaststellen van iemands hostiliteit en neiging tot agressief gedrag.

Wat meet de BDHI-D
Directe agressie (uitingen)
Indirecte agressie (op zichzelf gericht)
Sociale wenselijkheid
Toepassingsmogelijkheden
Als indicatie voor mate van psychopathologie bij gedetineerden in justitiële inrichtingen en bij psychiatrische patiënten in de volwassenen GGZ.
Inschatten van risico's voor werknemers in het gevangenis-wezen of psychiatrie.
Afname
De BDHI-D bestaat uit 40 uitspraken met de antwoordmogelijkheden 'waar' of 'onwaar'. Het invullen duurt circa tien minuten. De test is geschikt voor individuele en groepsgewijze afname. Het invullen van de test gebeurt op papier of digitaal. Voor handmatige scoring is een sleutel beschikbaar. Invullen en scoren kan naast handmatig ook geautomatiseerd via Testweb.

Normering
Er zijn normtabellen voor een landelijke populatie van 15 t/m 40 jaar, idem voor 41 jaar en ouder. Verder zijn er normen voor psychiatrische patiënten, onderverdeeld naar drie leeftijds-groepen en voor gedetineerden, onderverdeeld naar drie leeftijdsgroepen.

Cotanbeoordeling
Uitgangspunten bij de testconstructie: goed
Kwaliteit van het testmateriaal: goed
Kwaliteit van de handleiding: goed
Normen: goed
Betrouwbaarheid: goed
Begripsvaliditeit: goed
Criteriumvaliditeit: voldoende

De BDHI-D voldoet op alle punten aan de Cotan-normen en staat op de lijst van de commissie Indicatiestelling (WAII) als aanbevolen test voor indicatiestelling voor het speciaal onderwijs en leerlinggebonden financiering (bij adolescenten).

Materialen
Het materiaal voor de BDHI-D bestaat uit:
BDHI-D Handleiding
BDHI-D Vragenlijst (set van 50)
BDHI-D Sleutel (set van 2)

Online afname en scoring via Testweb.
Alle materialen zijn apart verkrijgbaar.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A. Lange
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031344352
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2005
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
63

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99