Basismethoden cryptografie

Prijs € 22,65

Uitverkocht

J.C.A. van der Lubbe

Paperback | Januari 1997 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Basismethoden cryptografie Cryptografie is de wetenschap die zich in meest algemene zin bezig houdt met methoden voor de beveiliging van opslag en transport van informatie. In dit boek wordt aandacht besteed aan de basismethoden voor de beveiliging van opslag en transport van informatie, zoals deze momenteel ontwikkeld zijn en gehanteerd worden. Het is het doel van dit boek de lezer vertrouwd te maken met de diverse mogelijkheden die cryptografie biedt, maar zeker ook met de onmogelijkheden van en randvoorwaarden voor het gebruik van cryptografie. Het boek is bedoeld voor een ieder die op een of andere manier betrokken is bij beveiliging en beveiligingsaspekten van gegevensverwerking en communicatie: ingenieurs, systeemontwerpers, applicatieprogrammeurs, informatie-analisten, security officers, EDP-auditors etc. Het boek bevat hoofdstukken over: Klassieke cijfersystemen Informatietheoretische benadering De Data Encryption Standard Schuifregisters Openbare-sleutelsystemen Authenticatie en integriteit Sleutelbeheer en netwerkbeveiliging Bijlagen (over de informatiemaat van Shannon en beeldvercijfering). http://www.vssd.nl/hlf/informatie.html

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.C.A. van der Lubbe
Uitgever
VSSD
ISBN
9789040712562
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 1997
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Basismethoden cryptografie

Cryptografie is de wetenschap die zich in meest algemene zin bezig houdt met methoden voor de beveiliging van opslag en transport van informatie.

In dit boek wordt aandacht besteed aan de basismethoden voor de beveiliging van opslag en transport van informatie, zoals deze momenteel ontwikkeld zijn en gehanteerd worden. Het is het doel van dit boek de lezer vertrouwd te maken met de diverse mogelijkheden die cryptografie biedt, maar zeker ook met de onmogelijkheden van en randvoorwaarden voor het gebruik van cryptografie.

Het boek is bedoeld voor een ieder die op een of andere manier betrokken is bij beveiliging en beveiligingsaspekten van gegevensverwerking en communicatie: ingenieurs, systeemontwerpers, applicatieprogrammeurs, informatie-analisten, security officers, EDP-auditors etc.

Het boek bevat hoofdstukken over:

Klassieke cijfersystemen

Informatietheoretische benadering

De Data Encryption Standard

Schuifregisters

Openbare-sleutelsystemen

Authenticatie en integriteit

Sleutelbeheer en netwerkbeveiliging

Bijlagen (over de informatiemaat van Shannon en beeldvercijfering).

http://www.vssd.nl/hlf/informatie.html

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.C.A. van der Lubbe
Uitgever
VSSD
ISBN
9789040712562
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 1997
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99