Basisgids composieten

Prijs € 24,50

Uitverkocht

Arie van den Bremer

Paperback | April 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Zelf composieten leren herkennen met deze handzame fotogids. Madeliefje en paardenbloem zijn bloemsoorten die deel uitmaken van de plantenfamilie Composieten. De meeste mensen zullen die wel kennen. Sommigen herkennen ook kamille, havikskruid en distel maar dit zijn geen soorten maar geslachten met elk meer soorten bloemen. Voor wie de soort op naam wil brengen is er nu de Basisgids Composieten.- 140 soorten composieten: zelf herkennen op soortniveau- Per soort gemiddeld zes foto's en heldere beschrijvingen- Zoeksleutel op basis van goed zichtbare kenmerkenEen handzame gids, boordevol foto's, waarmee beginners en gevorderden snel composieten kunnen determineren. Veel kennis en ervaring zijn er niet voor nodig; de zoeksleutel gebruikt kenmerken als kleur, grootte van de bloem, de lengte van de stengel en de eerste bloeimaand.Handig voor liefhebbers en professionals in onderwijs, onderzoek en natuurbeheer. In samenwerking met Floron Nederland.Arie van den Bremer is al van jongs af aan gefascineerd door planten. Hij weet uit ervaring dat determineren met een traditionele flora vaak lastig is. Daarom besloot hij zich toe te leggen op het fotograferen van planten en het vastleggen van basiskenmerken. Eerder schreef hij Basisgids korstmossen en Basisgids grassen.veldgidsen, natuurgidsen, veldgids, plantengids, wilde planten, composieten, flora, vegetatie, vegetatiekunde

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Arie van den Bremer
Uitgever
KNNV Uitgeverij
ISBN
9789050116121
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Zelf composieten leren herkennen met deze handzame fotogids. Madeliefje en paardenbloem zijn bloemsoorten die deel uitmaken van de plantenfamilie Composieten. De meeste mensen zullen die wel kennen. Sommigen herkennen ook kamille, havikskruid en distel maar dit zijn geen soorten maar geslachten met elk meer soorten bloemen. Voor wie de soort op naam wil brengen is er nu de Basisgids Composieten.

- 140 soorten composieten: zelf herkennen op soortniveau
- Per soort gemiddeld zes foto's en heldere beschrijvingen
- Zoeksleutel op basis van goed zichtbare kenmerken

Een handzame gids, boordevol foto's, waarmee beginners en gevorderden snel composieten kunnen determineren. Veel kennis en ervaring zijn er niet voor nodig; de zoeksleutel gebruikt kenmerken als kleur, grootte van de bloem, de lengte van de stengel en de eerste bloeimaand.

Handig voor liefhebbers en professionals in onderwijs, onderzoek en natuurbeheer. In samenwerking met Floron Nederland.

Arie van den Bremer is al van jongs af aan gefascineerd door planten. Hij weet uit ervaring dat determineren met een traditionele flora vaak lastig is. Daarom besloot hij zich toe te leggen op het fotograferen van planten en het vastleggen van basiskenmerken. Eerder schreef hij Basisgids korstmossen en Basisgids grassen.

veldgidsen, natuurgidsen, veldgids, plantengids, wilde planten, composieten, flora, vegetatie, vegetatiekunde

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Arie van den Bremer
Uitgever
KNNV Uitgeverij
ISBN
9789050116121
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99