Basisboek vrijwilligersmanagement

Aansturen, begeleiden en ondersteunen

Prijs € 27,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Willem-Jan de Gast, Ronald Hetem

Paperback | Februari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vrijwilligers managen is een vak! Vrijwilligers vervullen cruciale rollen in organisaties en in de samenleving. Er wordt meer inzet van burgers verwacht en steeds meer vrijwilligers zijn hoog opgeleid en ervaren. Hierdoor vindt er een herschikking plaats van betaald naar onbetaald werk. Bovendien verschijnen er continu nieuwe vormen van vrijwilligerswerk en wordt vrijwilligerswerk vaker door de overheid ingezet als middel om kwetsbare burgers te laten participeren. Dat heeft consequenties voor de positie en inbreng van de vrijwilliger.Op allerlei plekken in de samenleving wordt van beroepskrachten verwacht dat zij vrijwilligers kunnen aansturen, begeleiden en ondersteunen. Dat vergt specifieke competenties en kennis, die het Basisboek vrijwilligersmanagement aanbiedt. De auteurs behandelen het onderwerp vrijwilligersmanagement vanuit verschillende invalshoeken en verbinden de theorie met praktijkvoorbeelden uit diverse werkvelden.De vierde druk van Basisboek vrijwilligersmanagement is een geheel vernieuwde uitgave. Het boek is aangepast aan actuele ontwikkelingen op dit gebied.Het boek is bedoeld voor studenten van de hbo-opleidingen in zorg en welzijn, Personeel & Arbeid, Human Resource Management, Sociaal Juridische Dienstverlening en van sportopleidingen. Ook de uitgave goed te gebruiken bij post-hbo-opleidingen op het gebied van vrijwilligersmanagement en interessant voor professionals die met vrijwilligers werken.Willem-Jan de Gast en Ronald Hetem zijn werkzaam bij kennisinstituut Movisie. De Gast als senior-adviseur en Hetem als inhoudelijk adviseur op het onderwerp vrijwillige inzet.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Willem-Jan de Gast, Ronald Hetem
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046906064
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving



Vrijwilligers managen is een vak! Vrijwilligers vervullen cruciale rollen in organisaties en in de samenleving. Er wordt meer inzet van burgers verwacht en steeds meer vrijwilligers zijn hoog opgeleid en ervaren. Hierdoor vindt er een herschikking plaats van betaald naar onbetaald werk. Bovendien verschijnen er continu nieuwe vormen van vrijwilligerswerk en wordt vrijwilligerswerk vaker door de overheid ingezet als middel om kwetsbare burgers te laten participeren. Dat heeft consequenties voor de positie en inbreng van de vrijwilliger.

Op allerlei plekken in de samenleving wordt van beroepskrachten verwacht dat zij vrijwilligers kunnen aansturen, begeleiden en ondersteunen. Dat vergt specifieke competenties en kennis, die het Basisboek vrijwilligersmanagement aanbiedt. De auteurs behandelen het onderwerp vrijwilligersmanagement vanuit verschillende invalshoeken en verbinden de theorie met praktijkvoorbeelden uit diverse werkvelden.



De vierde druk van Basisboek vrijwilligersmanagement is een geheel vernieuwde uitgave. Het boek is aangepast aan actuele ontwikkelingen op dit gebied.

Het boek is bedoeld voor studenten van de hbo-opleidingen in zorg en welzijn, Personeel & Arbeid, Human Resource Management, Sociaal Juridische Dienstverlening en van sportopleidingen. Ook de uitgave goed te gebruiken bij post-hbo-opleidingen op het gebied van vrijwilligersmanagement en interessant voor professionals die met vrijwilligers werken.

Willem-Jan de Gast en Ronald Hetem zijn werkzaam bij kennisinstituut Movisie. De Gast als senior-adviseur en Hetem als inhoudelijk adviseur op het onderwerp vrijwillige inzet.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Willem-Jan de Gast, Ronald Hetem
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046906064
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99