Basisboek voor de ErgoCoach

Prijs € 78,95

Niet beschikbaar

Inga Mol, Hanneke Knibbe, Annemarie Klaassen

Paperback | April 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het Basisboek voor de ErgoCoach is geschreven voor ergocoaches in alle velden van de gezondheidszorg. Het is gebaseerd op de Praktijkrichtlijnen Fysieke Belasting, die alle werkgevers in de zorg verplicht zijn te hanteren. In twee delen wordt de basiskennis op een praktisch toepasbare wijze beschreven. Deel 1 gaat over achtergronden en beleid. Deel 2 gaat over praktische zaken: het analyseren van cliëntsituaties, het toepassen van haptonomische verplaatsingstechnieken en het inzetten van hulpmiddelen.Elk hoofdstuk bevat verwerkingsvragen waarmee de opgedane kennis kan worden toegepast in de praktijk. Een praktisch boek, direct geschikt als naslagwerk. Ergocoaches worden ook wel tilconsulenten, tilspecialisten of preventiedeskundigen genoemd. Het zijn zorgverleners, bijvoorbeeld verpleegkundigen, verzorgenden, fysiotherapeuten of ergotherapeuten, die op de werkvloer functioneren als adviseur en vraagbaak voor collega's. Hun expertise is het voorkomen van fysieke overbelasting tijdens het werk. Tot nu toe was er weinig informatie vastgelegd over de taken en functies van de ergocoach. Dit boek beschrijft de basiskennis van ergocoaching en is bestemd voor beleidsmakers in de zorgverlening, ergocoaches, ergotherapeuten en fysiotherapeuten. Ook is het boek geschikt als studieboek voor ergocoaches in opleiding.De auteurs zijn deskundigen uit 'het veld'. Ze zijn op allerlei manieren betrokken bij het werk van ergocoaches, onder andere door het verzorgen van opleidingen, het werken aan onderzoek, het adviseren over beleid op het gebied van fysieke belasting in de zorg en het ontwikkelen en implementeren van richtlijnen. Zie voor meer informatie www.lerentillen.nl.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Inga Mol, Hanneke Knibbe, Annemarie Klaassen
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036812603
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Het Basisboek voor de ErgoCoach is geschreven voor ergocoaches in alle velden van de gezondheidszorg. Het is gebaseerd op de Praktijkrichtlijnen Fysieke Belasting, die alle werkgevers in de zorg verplicht zijn te hanteren. In twee delen wordt de basiskennis op een praktisch toepasbare wijze beschreven. Deel 1 gaat over achtergronden en beleid. Deel 2 gaat over praktische zaken: het analyseren van cliëntsituaties, het toepassen van haptonomische verplaatsingstechnieken en het inzetten van hulpmiddelen.

Elk hoofdstuk bevat verwerkingsvragen waarmee de opgedane kennis kan worden toegepast in de praktijk. Een praktisch boek, direct geschikt als naslagwerk. Ergocoaches worden ook wel tilconsulenten, tilspecialisten of preventiedeskundigen genoemd. Het zijn zorgverleners, bijvoorbeeld verpleegkundigen, verzorgenden, fysiotherapeuten of ergotherapeuten, die op de werkvloer functioneren als adviseur en vraagbaak voor collega's. Hun expertise is het voorkomen van fysieke overbelasting tijdens het werk.

Tot nu toe was er weinig informatie vastgelegd over de taken en functies van de ergocoach. Dit boek beschrijft de basiskennis van ergocoaching en is bestemd voor beleidsmakers in de zorgverlening, ergocoaches, ergotherapeuten en fysiotherapeuten. Ook is het boek geschikt als studieboek voor ergocoaches in opleiding.

De auteurs zijn deskundigen uit 'het veld'. Ze zijn op allerlei manieren betrokken bij het werk van ergocoaches, onder andere door het verzorgen van opleidingen, het werken aan onderzoek, het adviseren over beleid op het gebied van fysieke belasting in de zorg en het ontwikkelen en implementeren van richtlijnen. Zie voor meer informatie www.lerentillen.nl.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Inga Mol, Hanneke Knibbe, Annemarie Klaassen
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036812603
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99