Basisboek jeugdgezondheidszorg

Prijs € 50,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paperback | Mei 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De jeugdgezondheidszorg (JGZ) draagt al meer dan honderd jaar bij aan de gezondheid van alle kinderen in Nederland. Doel van de JGZ is het bevorderen, beschermen en bewaken van de gezonde en veilige ontwikkeling van kinderen. Het succes van de JGZ berust vooral op een actief aanbod. Kinderen en hun ouders worden op vaste momenten opgeroepen voor een onderzoek.Dit Basisboek jeugdgezondheidszorg is het eerste naslagwerk, waarin doelmatige en andere voor de public health van belang zijnde programma's beschreven zijn. Hierbij is uitgegaan van de onderwijsleerdoelen aan de medische opleiding. Dit boek is bestemd voor studenten geneeskunde en gezondheidswetenschappen en artsen die worden opgeleid tot jeugdarts, en voor degenen die werkzaam zijn in de JGZ. Het basisboek is nuttig voor alle werkers in de ketenzorg, zoals huisartsen, kinderartsen, medewerkers van bureau Jeugdzorg en (jeugd-)GGZ-medewerkers.Remy A. HiraSing, kinder-en jeugdarts, is de eerste hoogleraar jeugdgezondheidszorg in Nederland. Sinds 2000 werkt hij als hoogleraar JGZ aan het VU medisch centrum, afdeling Sociale Geneeskunde/EMGO+.Frank J.M. Leerdam, jeugdarts, was universitair docent aan het VU medisch centrum en heeft ervaring in de JGZ, het onderzoek, onderwijs en toezicht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036813754
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

De jeugdgezondheidszorg (JGZ) draagt al meer dan honderd jaar bij aan de gezondheid van alle kinderen in Nederland. Doel van de JGZ is het bevorderen, beschermen en bewaken van de gezonde en veilige ontwikkeling van kinderen. Het succes van de JGZ berust vooral op een actief aanbod. Kinderen en hun ouders worden op vaste momenten opgeroepen voor een onderzoek.

Dit Basisboek jeugdgezondheidszorg is het eerste naslagwerk, waarin doelmatige en andere voor de public health van belang zijnde programma's beschreven zijn. Hierbij is uitgegaan van de onderwijsleerdoelen aan de medische opleiding.

Dit boek is bestemd voor studenten geneeskunde en gezondheidswetenschappen en artsen die worden opgeleid tot jeugdarts, en voor degenen die werkzaam zijn in de JGZ. Het basisboek is nuttig voor alle werkers in de ketenzorg, zoals huisartsen, kinderartsen, medewerkers van bureau Jeugdzorg en (jeugd-)GGZ-medewerkers.

Remy A. HiraSing, kinder-en jeugdarts, is de eerste hoogleraar jeugdgezondheidszorg in Nederland. Sinds 2000 werkt hij als hoogleraar JGZ aan het VU medisch centrum, afdeling Sociale Geneeskunde/EMGO+.

Frank J.M. Leerdam, jeugdarts, was universitair docent aan het VU medisch centrum en heeft ervaring in de JGZ, het onderzoek, onderwijs en toezicht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036813754
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99