Basisboek huiselijk geweld

signaleren - melden - aanpakken

Prijs € 33,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Hans Janssen, Wendela Wentzel, Wilma Schakenraad

Paperback | Maart 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Geweld gepleegd door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is de meest voorkomende vorm van geweld. Partnergeweld, kindermishandeling, mishandeling van ouderen en de aanpak ervan staan volop in de belangstelling. De impact van huiselijk geweld is enorm groot. Het raakt niet alleen nú enorme aantallen volwassenen en kinderen, het werkt ook door in volgende generaties. Basisboek huiselijk geweld is een standaardwerk dat een toegankelijk overzicht geeft van de stand van zaken rond en de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling.Basisboek huiselijk geweld beschrijft de aard en omvang van huiselijk geweld in zijn verschillende facetten. Het bespreekt de aanpak van huiselijk geweld en de verschillende samenwerkingsvormen voor preventie en bestrijding van huiselijk geweld. Tevens is er aandacht voor de vaardigheden die een (aankomende) professional nodig heeft wanneer hij betrokken is bij de aanpak van huiselijk geweld of kindermishandeling, zoals het het signaleren en bespreekbaar maken van huiselijk geweld en kindermishandeling, het taxeren van risico's en het melden, zelf hulp bieden of verwijzen. Hierbij worden de stappen gevolgd die worden beschreven in de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling.Basisboek huiselijk geweld is volledig geactualiseerd. Het afwegingskader in de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is toegevoegd. Ook de invoering van nieuwe privacyregels (de AVG) is verwerkt. Daarnaast zijn actuele onderzoeken toegevoegd en is het overzicht van de meest gebruikte methodieken geactualiseerd.Door de vele voorbeelden en opdrachten is het Basisboek huiselijk geweld zeer toegankelijk voor studenten van diverse sociale opleidingen en voor professionals in sociale beroepen.Hans Janssen was programmamanager huiselijk geweld bij het toenmalige Ministerie van Justitie. Wendela Wentzel is projectleider en trainer Aanpak huiselijk geweld en sociale veiligheid bij Movisie. Wilma Schakenraad is projectleider Kennisdelen bij het team Aanpak huiselijk en seksueel geweld van Movisie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans Janssen, Wendela Wentzel, Wilma Schakenraad
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046906576
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2019
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
290

Beschrijving

Geweld gepleegd door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is de meest voorkomende vorm van geweld. Partnergeweld, kindermishandeling, mishandeling van ouderen en de aanpak ervan staan volop in de belangstelling. De impact van huiselijk geweld is enorm groot. Het raakt niet alleen nú enorme aantallen volwassenen en kinderen, het werkt ook door in volgende generaties. Basisboek huiselijk geweld is een standaardwerk dat een toegankelijk overzicht geeft van de stand van zaken rond en de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling.
Basisboek huiselijk geweld beschrijft de aard en omvang van huiselijk geweld in zijn verschillende facetten. Het bespreekt de aanpak van huiselijk geweld en de verschillende samenwerkingsvormen voor preventie en bestrijding van huiselijk geweld. Tevens is er aandacht voor de vaardigheden die een (aankomende) professional nodig heeft wanneer hij betrokken is bij de aanpak van huiselijk geweld of kindermishandeling, zoals het het signaleren en bespreekbaar maken van huiselijk geweld en kindermishandeling, het taxeren van risico's en het melden, zelf hulp bieden of verwijzen. Hierbij worden de stappen gevolgd die worden beschreven in de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling.

Basisboek huiselijk geweld is volledig geactualiseerd. Het afwegingskader in de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is toegevoegd. Ook de invoering van nieuwe privacyregels (de AVG) is verwerkt. Daarnaast zijn actuele onderzoeken toegevoegd en is het overzicht van de meest gebruikte methodieken geactualiseerd.

Door de vele voorbeelden en opdrachten is het Basisboek huiselijk geweld zeer toegankelijk voor studenten van diverse sociale opleidingen en voor professionals in sociale beroepen.

Hans Janssen was programmamanager huiselijk geweld bij het toenmalige Ministerie van Justitie. Wendela Wentzel is projectleider en trainer Aanpak huiselijk geweld en sociale veiligheid bij Movisie. Wilma Schakenraad is projectleider Kennisdelen bij het team Aanpak huiselijk en seksueel geweld van Movisie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans Janssen, Wendela Wentzel, Wilma Schakenraad
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046906576
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2019
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
290

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99