Barends & pijnappel fotocollectie

Prijs € 85,00

Uitverkocht

Henrik Barends, Anneke Pijnappel, Eric Min

Paperback | Juni 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

BARENDS & PIJNAPPEL FOTOCOLLECTIE - Inleiding ERIC MIN - 766 pagina's.Toen grafisch vormgever HENRIK BARENDS in 1975 zijn eerste foto aanschafte - 'White Door', een handgekleurde silverprint van Paul de Nooijer - kon hij niet vermoeden dat die aankoop de eerste zou zijn in een lange [nog altijd niet voltooide] reeks die zou uitgroeien tot de omvangrijke Barends & Pijnappel Fotocollectie. In dit boek is een keuze van ca. 500 fotowerken uit deze unieke collectie opgenomen.'Wat deze foto's gemeen hebben, is dat ze iets afbeelden dat gezien wil worden, al hoeft het niet eens te 'bestaan' in de klassieke betekenis van dat begrip. We kunnen de foto's van deze collectie vooral lezen en begrijpen als taferelen die zich voornamelijk in een hoofd afspelen en er niet altijd een existentie in de buitenwereld op nahouden. In die zin zijn het tot stilstand gekomen en gestolde gedachten, veeleer vruchten van de verbeelding dan van het gretige kijken van de man of vrouw die de camera bedient. We bevinden ons in een universum waar de cameratechniek niet meer is dan een hulpmiddel en het documentaire element bijna geheel is verdwenen,' aldus Eric Min in zijn inleiding.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Henrik Barends, Anneke Pijnappel, Eric Min
Uitgever
Voetnoot, Uitgeverij
ISBN
9789491738319
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
740

Beschrijving

BARENDS & PIJNAPPEL FOTOCOLLECTIE - Inleiding ERIC MIN - 766 pagina's.

Toen grafisch vormgever HENRIK BARENDS in 1975 zijn eerste foto aanschafte - 'White Door', een handgekleurde silverprint van Paul de Nooijer - kon hij niet vermoeden dat die aankoop de eerste zou zijn in een lange [nog altijd niet voltooide] reeks die zou uitgroeien tot de omvangrijke Barends & Pijnappel Fotocollectie. In dit boek is een keuze van ca. 500 fotowerken uit deze unieke collectie opgenomen.

'Wat deze foto's gemeen hebben, is dat ze iets afbeelden dat gezien wil worden, al hoeft het niet eens te 'bestaan' in de klassieke betekenis van dat begrip. We kunnen de foto's van deze collectie vooral lezen en begrijpen als taferelen die zich voornamelijk in een hoofd afspelen en er niet altijd een existentie in de buitenwereld op nahouden. In die zin zijn het tot stilstand gekomen en gestolde gedachten, veeleer vruchten van de verbeelding dan van het gretige kijken van de man of vrouw die de camera bedient. We bevinden ons in een universum waar de cameratechniek niet meer is dan een hulpmiddel en het documentaire element bijna geheel is verdwenen,' aldus Eric Min in zijn inleiding.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Henrik Barends, Anneke Pijnappel, Eric Min
Uitgever
Voetnoot, Uitgeverij
ISBN
9789491738319
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
740

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99