Baby's in beweging

werken volgens Emmi Pikler in de kinderopvang

Prijs € 50,95

Niet beschikbaar

S. Borbely-van der Spek, Pikler

Paperback | November 2004 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Iedereen houdt van baby's, we knuffelen hen en we laten ons vertederen door hun hulpeloosheid. Maar zijn baby's wel zo hulpeloos en vinden ze het wel prettig om op ieder willekeurig moment opgepakt en geknuffeld te worden? Volgens de Hongaarse kinderarts Emmi Pikler zijn baby's juist competente, nieuwsgierige wezens die graag van hun eigen ervaringen leren. Het werk van Emmi Pikler, kinderarts uit Boedapest, wordt in de ons omringende landen al geruime tijd erkend en toegepast. De methode biedt kind en leidster structuur. Voor het kind betekent deze structuur veiligheid en voorspelbaarheid, voor de leidster de mogelijkheid om rustig en systematisch te werken.De methode van Pikler wordt in het boekje met de bijbehorende film nader uitgelegd en aanschouwelijk gemaakt. De auteur hoopt met dit schrijven een stimulans te hebben gebracht tussen het lief hebben van baby's en het respectvol behandelen. Deze uitgave is zeer interessant voor professionals in de kinderopvang, maar ook voor ouders en gastouders.De kennis die Emmi Pikler heeft opgedaan gedurende 50 jaar observatie van baby's en peuters en de conclusies die ze daaruit getrokken heeft, zijn zeer waardevol. Bovendien heeft ze haar kennis omgezet in een bruikbare, effectieve manier van omgaan met de baby, waardoor deze zich optimaal kan ontwikkelen tot een zelfverzekerd mens.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
S. Borbely-van der Spek, Pikler
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum (RB)
ISBN
9789035227415
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2004
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
40

Beschrijving

Iedereen houdt van baby's, we knuffelen hen en we laten ons vertederen door hun hulpeloosheid. Maar zijn baby's wel zo hulpeloos en vinden ze het wel prettig om op ieder willekeurig moment opgepakt en geknuffeld te worden? Volgens de Hongaarse kinderarts Emmi Pikler zijn baby's juist competente, nieuwsgierige wezens die graag van hun eigen ervaringen leren.

Het werk van Emmi Pikler, kinderarts uit Boedapest, wordt in de ons omringende landen al geruime tijd erkend en toegepast. De methode biedt kind en leidster structuur. Voor het kind betekent deze structuur veiligheid en voorspelbaarheid, voor de leidster de mogelijkheid om rustig en systematisch te werken.

De methode van Pikler wordt in het boekje met de bijbehorende film nader uitgelegd en aanschouwelijk gemaakt. De auteur hoopt met dit schrijven een stimulans te hebben gebracht tussen het lief hebben van baby's en het respectvol behandelen. Deze uitgave is zeer interessant voor professionals in de kinderopvang, maar ook voor ouders en gastouders.

De kennis die Emmi Pikler heeft opgedaan gedurende 50 jaar observatie van baby's en peuters en de conclusies die ze daaruit getrokken heeft, zijn zeer waardevol. Bovendien heeft ze haar kennis omgezet in een bruikbare, effectieve manier van omgaan met de baby, waardoor deze zich optimaal kan ontwikkelen tot een zelfverzekerd mens.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
S. Borbely-van der Spek, Pikler
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum (RB)
ISBN
9789035227415
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2004
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
40

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99