Avontuur in Corsica

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Rik Verhulst

Paperback | November 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 'Avontuur op Corsica', een jeugdboek voor jongeren vanaf 10 jaar, lopen drie verhaallijnen parallel: een reisverhaal vol grappige lotgevallen van een opa en oma met hun twee kleinkinderen in een uitzonderlijk natuurlijk kader; de spannende ontrafeling van een mysterieus cryptisch probleem; de inwijding in de wiskundige materie, nodig om het raadsel te kunnen oplossen. Het is een mini-Da Vinci Code voor kinderen, amusant, boeiend en leerzaam.De samenzweerderige relatie tussen grootouders en kleinkinderen is van alle tijden en culturen. Het oplossen van een intrigerend raadsel in een context van gevaar en dreiging houdt iedereen in de ban. En tenslotte is het altijd een toegift dat er, ook in een jeugdboek, iets relevants te leren valt.Tegelijk vormen de vele korte realistische beschrijvingen van de plaatsen waar het verhaal zich afspeelt een kleine toeristisch gids van Corsica, 'Het eiland van de schoonheid'. In een aparte rubriek achteraan worden enkele kleurfoto's toegevoegd die een idee geven van de geologische en natuurlijke diversiteit van dit unieke eiland.Rik Verhulst was lector wiskunde aan de Karel de Grote Hogeschool te Antwerpen. Hij is de auteur van 'In de ban van wiskunde', een populariserend werk over wiskunde in relatie tot cultuur, van 'De zes hamerslagen van de westerse rationaliteit', een filosofisch-geschiedkundig essay, en recentelijk ook van het uitdagende 'Wiskunde voor bollebozen'.In 'Avontuur op Corsica' komen sommige van zijn belevenissen tijdens zijn vakanties op het eiland, dat hij meermaals bezocht, als amusante anekdotes samen met zijn reisgenoten aan bod. In interactie met zijn kleinkinderen schreef hij dit boek als opstapje om hen via een spannend verhaal ook nog iets boeiends en actueels te leren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rik Verhulst
Uitgever
Vries-Brouwers, Uitgeverij C. De
ISBN
9789059275935
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In 'Avontuur op Corsica', een jeugdboek voor jongeren vanaf 10 jaar, lopen drie verhaallijnen parallel: een reisverhaal vol grappige lotgevallen van een opa en oma met hun twee kleinkinderen in een uitzonderlijk natuurlijk kader; de spannende ontrafeling van een mysterieus cryptisch probleem; de inwijding in de wiskundige materie, nodig om het raadsel te kunnen oplossen. Het is een mini-Da Vinci Code voor kinderen, amusant, boeiend en leerzaam.
De samenzweerderige relatie tussen grootouders en kleinkinderen is van alle tijden en culturen. Het oplossen van een intrigerend raadsel in een context van gevaar en dreiging houdt iedereen in de ban. En tenslotte is het altijd een toegift dat er, ook in een jeugdboek, iets relevants te leren valt.
Tegelijk vormen de vele korte realistische beschrijvingen van de plaatsen waar het verhaal zich afspeelt een kleine toeristisch gids van Corsica, 'Het eiland van de schoonheid'. In een aparte rubriek achteraan worden enkele kleurfoto's toegevoegd die een idee geven van de geologische en natuurlijke diversiteit van dit unieke eiland.







Rik Verhulst was lector wiskunde aan de Karel de Grote Hogeschool te Antwerpen. Hij is de auteur van 'In de ban van wiskunde', een populariserend werk over wiskunde in relatie tot cultuur, van 'De zes hamerslagen van de westerse rationaliteit', een filosofisch-geschiedkundig essay, en recentelijk ook van het uitdagende 'Wiskunde voor bollebozen'.
In 'Avontuur op Corsica' komen sommige van zijn belevenissen tijdens zijn vakanties op het eiland, dat hij meermaals bezocht, als amusante anekdotes samen met zijn reisgenoten aan bod. In interactie met zijn kleinkinderen schreef hij dit boek als opstapje om hen via een spannend verhaal ook nog iets boeiends en actueels te leren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rik Verhulst
Uitgever
Vries-Brouwers, Uitgeverij C. De
ISBN
9789059275935
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99