Autonomie Gehechtheidsschaal AGS-30

Handleiding

Prijs € 105,00

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Marrie Bekker

Paperback | Maart 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hechting is een proces van interactie tussen een kind en een of meer van zijn opvoeders, doorgaans de ouders, dat leidt tot een duurzame affectieve relatie. Hechting vindt plaats in de eerste levensjaren van het kind. Het is een elementair onderdeel van de ontwikkeling van een kind en medebepalend voor een gezonde identiteitsvorming. Aan verschillende psychische stoornissen ligt hechtingsproblematiek ten grondslag. Met de AGS 30 is bedoeld om stoornissen vast te stellen op het gebied van gehechtheid, autonomieen psychopathologie verdiepen. Daarnaast kan de AGS 30 gebruikt worden om therapie- of trainingseffecten te evalueren. De AGS 30 is bedoeld voor adolescenten en volwassenen vanaf 16 jaar. De test wordt afgenomen door GGZ-professionals. De AGS 30 bevat de volgende subschalen: * Zelfbewustzijn, gedefinieerd als het vermogen om zich bewust te zijn van eigen meningen, wensen en behoeften, en deze in sociale interacties te uiten. * Gevoeligheid voor anderen, ofwel gevoeligheid voor de meningen, wensen en behoeften van anderen, empathie, en het vermogen tot en de behoefte aan intimiteit en separatie. * Vermogen om nieuwe situaties te hanteren. Deze derde subschaal is geënt op het inzicht vanuit de hechtingstheorie dat bij veilige hechting exploratiegedrag wordt vertoond. Deze subschaal reflecteert (on)gemak in nieuwe situaties, flexibiliteit, exploratiegeneigdheid en afhankelijkheid van vertrouwde structuren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marrie Bekker
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036804646
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2020
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Hechting is een proces van interactie tussen een kind en een of meer van zijn opvoeders, doorgaans de ouders, dat leidt tot een duurzame affectieve relatie. Hechting vindt plaats in de eerste levensjaren van het kind. Het is een elementair onderdeel van de ontwikkeling van een kind en medebepalend voor een gezonde identiteitsvorming. Aan verschillende psychische stoornissen ligt hechtingsproblematiek ten grondslag.

Met de AGS 30 is bedoeld om stoornissen vast te stellen op het gebied van gehechtheid, autonomieen psychopathologie verdiepen. Daarnaast kan de AGS 30 gebruikt worden om therapie- of trainingseffecten te evalueren. De AGS 30 is bedoeld voor adolescenten en volwassenen vanaf 16 jaar. De test wordt afgenomen door GGZ-professionals. De AGS 30 bevat de volgende subschalen:
* Zelfbewustzijn, gedefinieerd als het vermogen om zich bewust te zijn van eigen meningen, wensen en behoeften, en deze in sociale interacties te uiten.
* Gevoeligheid voor anderen, ofwel gevoeligheid voor de meningen, wensen en behoeften van anderen, empathie, en het vermogen tot en de behoefte aan intimiteit en separatie.
* Vermogen om nieuwe situaties te hanteren. Deze derde subschaal is geënt op het inzicht vanuit de hechtingstheorie dat bij veilige hechting exploratiegedrag wordt vertoond. Deze subschaal reflecteert (on)gemak in nieuwe situaties, flexibiliteit, exploratiegeneigdheid en afhankelijkheid van vertrouwde structuren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marrie Bekker
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036804646
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2020
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99