Autisme in het middelbaar beroepsonderwijs

praktische gids voor begeleiders, docenten en zorgcoordinatoren

Prijs € 19,95

Tijdelijk niet beschikbaar

Esther van de Ven

Paperback | December 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Waarom heeft Peter zijn opdrachten wel gemaakt, maar niet ingeleverd? Is het wel nodig dat Lisanne alleen pauzeert? Waarom verbetert Erwin de docent steeds? Waarom doet Kyra het werk van de hele projectgroep? Waarom heeft René de groep niet verteld dat hij het werk niet op tijd af kreeg? Waarom houdt Imran zijn jas aan bij een sollicitatiegesprek? Waarom heeft Mats op stage iedere dag een nieuwe takenlijst nodig? Waarom moet de stageplaats van André op fietsafstand liggen?Deze situaties zijn heel divers en hebben toch allemaal te maken met autisme. Studenten met autisme verwerken informatie anders en hebben daardoor meer behoefte aan duidelijkheid, voorspelbaarheid en concrete aansturing dan andere studenten. Dit botst met de nadruk die het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) legt op het vermogen tot zelfreflectie, zelfstandigheid en flexibiliteit van studenten.Steeds meer studenten met autisme volgen een mbo-opleiding. Het mbo staat voor de uitdaging om deze groep studenten onderwijs te bieden dat passend is. Onderwijs dat inzet op mogelijkheden en talenten en tegelijkertijd inhoud geeft aan de begeleiding van de individuele ondersteuningsbehoefte. Dat vraagt niet alleen om kennis van autisme, maar ook van de consequenties van autisme voor het volgen van beroepsonderwijs. Dit boek is gebaseerd op ervaringen uit de praktijk. Het beschrijft herkenbare knelpunten en biedt praktische handvatten om daarmee om te gaan; eenvoudige ingrepen, die vaak een verrassend positief effect hebben.Dit boek is bedoeld voor begeleiders, docenten en zorgcoördinatoren in het mbo, die te maken hebben met studenten met autisme. In het voortgezet onderwijs kan het boek ingezet worden ter voorbereiding op de overstap naar het mbo.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Esther van de Ven
Uitgever
Uitgeverij Pica
ISBN
9789491806346
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Waarom heeft Peter zijn opdrachten wel gemaakt, maar niet ingeleverd? Is het wel nodig dat Lisanne alleen pauzeert? Waarom verbetert Erwin de docent steeds? Waarom doet Kyra het werk van de hele projectgroep? Waarom heeft René de groep niet verteld dat hij het werk niet op tijd af kreeg? Waarom houdt Imran zijn jas aan bij een sollicitatiegesprek? Waarom heeft Mats op stage iedere dag een nieuwe takenlijst nodig? Waarom moet de stageplaats van André op fietsafstand liggen?

Deze situaties zijn heel divers en hebben toch allemaal te maken met autisme. Studenten met autisme verwerken informatie anders en hebben daardoor meer behoefte aan duidelijkheid, voorspelbaarheid en concrete aansturing dan andere studenten. Dit botst met de nadruk die het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) legt op het vermogen tot zelfreflectie, zelfstandigheid en flexibiliteit van studenten.

Steeds meer studenten met autisme volgen een mbo-opleiding. Het mbo staat voor de uitdaging om deze groep studenten onderwijs te bieden dat passend is. Onderwijs dat inzet op mogelijkheden en talenten en tegelijkertijd inhoud geeft aan de begeleiding van de individuele ondersteuningsbehoefte. Dat vraagt niet alleen om kennis van autisme, maar ook van de consequenties van autisme voor het volgen van beroepsonderwijs. Dit boek is gebaseerd op ervaringen uit de praktijk. Het beschrijft herkenbare knelpunten en biedt praktische handvatten om daarmee om te gaan; eenvoudige ingrepen, die vaak een verrassend positief effect hebben.

Dit boek is bedoeld voor begeleiders, docenten en zorgcoördinatoren in het mbo, die te maken hebben met studenten met autisme. In het voortgezet onderwijs kan het boek ingezet worden ter voorbereiding op de overstap naar het mbo.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Esther van de Ven
Uitgever
Uitgeverij Pica
ISBN
9789491806346
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99