Autisme in het gezin

Het gezin als hefboom voor verandering

Prijs € 21,90

Niet beschikbaar

Wilfried Peeters

Paperback | April 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Er bestaat niet zoiets als een kind met autisme. Kinderen met autisme groeien opin gezinnen en autisme raakt via het kind het hele gezin. Hulpverlening die enkel oog heeft voor het kind met autisme, schiet tekort: gedragsveranderingen van het kind met autisme houden geen stand als het gezin niet mee verandert. Sterker nog, omdat het gedrag van ouders, broers en zussen een krachtige invloeduitoefent op het functioneren en de ontwikkeling van het kind met autisme ishet gezin een belangrijke motor voor verandering.Het eerste deel van dit boek biedt een systematisch overzicht van de impact dieautisme heeft op het hele gezin en op de opvoedingstaak van ouders. Wat doeteen kind met autisme met het gezin waarin het opgroeit? Een aantal herkenbareproblemen en dynamieken in gezinnen met een kind met autisme komt aan bod.In het tweede deel worden er concrete methodieken en een stappenplan aangereiktom ouders te begeleiden die dreigen vast te lopen in de opvoeding van hunkind met autisme. Door het hele boek heen wordt het gezin consequent niet alsdeel van het probleem maar als deel van de oplossing beschouwd.Wilfried Peeters is psycholoog en werkt al meer dan 25 jaar in de autismehulpverlening, waarvan het grootste deel in het expertisecentrum autisme van het UZ Leuven. Door de jaren heen gaf hij talloze vormingen aan hulpverleners en merkte hij de behoefte aan een leidraad bij het begeleiden van gezinnen met een kind met autisme. Hij publiceerde hierover verscheidene artikels in wetenschappelijke tijdschriften. Momenteel werkt hij voor een mobiel kinderpsychiatrisch team van het UPC KU Leuven (yuneco combi) en is hij als lector verbonden aan de bachelor-na-bacheloropleiding autisme van de AP-hogeschool in Antwerpen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wilfried Peeters
Uitgever
Garant - Uitgevers n.v.
ISBN
9789044136593
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2019
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
180

Beschrijving

Er bestaat niet zoiets als een kind met autisme. Kinderen met autisme groeien op
in gezinnen en autisme raakt via het kind het hele gezin. Hulpverlening die enkel oog heeft voor het kind met autisme, schiet tekort: gedragsveranderingen van het kind met autisme houden geen stand als het gezin niet mee verandert. Sterker nog, omdat het gedrag van ouders, broers en zussen een krachtige invloed
uitoefent op het functioneren en de ontwikkeling van het kind met autisme is
het gezin een belangrijke motor voor verandering.
Het eerste deel van dit boek biedt een systematisch overzicht van de impact die
autisme heeft op het hele gezin en op de opvoedingstaak van ouders. Wat doet
een kind met autisme met het gezin waarin het opgroeit? Een aantal herkenbare
problemen en dynamieken in gezinnen met een kind met autisme komt aan bod.
In het tweede deel worden er concrete methodieken en een stappenplan aangereikt
om ouders te begeleiden die dreigen vast te lopen in de opvoeding van hun
kind met autisme. Door het hele boek heen wordt het gezin consequent niet als
deel van het probleem maar als deel van de oplossing beschouwd.
Wilfried Peeters is psycholoog en werkt al meer dan 25 jaar in de autismehulpverlening, waarvan het grootste deel in het expertisecentrum autisme van het UZ Leuven. Door de jaren heen gaf hij talloze vormingen aan hulpverleners en merkte hij de behoefte aan een leidraad bij het begeleiden van gezinnen met een kind met autisme. Hij publiceerde hierover verscheidene artikels in wetenschappelijke tijdschriften. Momenteel werkt hij voor een mobiel kinderpsychiatrisch team van het UPC KU Leuven (yuneco combi) en is hij als lector verbonden aan de bachelor-na-bacheloropleiding autisme van de AP-hogeschool in Antwerpen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wilfried Peeters
Uitgever
Garant - Uitgevers n.v.
ISBN
9789044136593
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2019
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
180

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99