Autisme anders bekijken. omdat geen kind hetzelfde is

Omdat geen kind hetzelfde is

Prijs € 21,60

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Suzanne Agterberg-Rouwhorst

Paperback | September 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Er zijn net zo veel vormen van autisme als kleuren in het spectrum. Wat bij het ene kind ontspannend werkt, zorgt voor stress bij een ander kind. Autisme anders bekijken vraagt om verder te kijken dan een diagnose en het gedrag dat in eerste instantie te zien is.Elk kind is uniek en vraagt om een eigen benadering. Aan de hand van acht thema's, die ook voorkomen op het Autismepaspoort®, beschrijft autismespecialist Suzanne Agterberg-Rouwhorst hoe je oorzaken van gedrag kunt herkennen en hoe je daar vervolgens mee kunt omgaan. Het (h)erkennen van die specifieke behoeften, maar ook van de kwaliteiten van een kind met autisme, zorgt voor meer begrip en de mogelijkheid om aangepast en preventief te handelen. Niet reageren op wat zich 'aan de buitenkant' afspeelt, maar juist op wat er werkelijk speelt 'onder de ijsberg'. Wie als ouder, leerkracht of hulpverlener kan inspelen op die oorzaken van gedrag, maakt het leren en leven van kinderen met autisme een stuk aangenamer. Door de voorbeelden uit de praktijk geeft dit boek de lezer veel herkenning.Over de auteurSuzanne Agterberg-Rouwhorst begon als leerkracht en intern begeleider in het basis- en speciaal onderwijs. Momenteel is ze autismespecialist op een VSOZMLK- school. In 2014 studeerde ze cum laude af aan de Fontys Hogescholen als Master SEN - Special Educational Needs - met haar onderzoek 'Autisme, een andere wereld'. Met dit onderzoek won ze de Fontys 'Denk groter prijs' en de 'HanneMieke prijs 2014' van de Nederlandse vereniging voor Autisme (NvA). Ze ontwikkelde tevens het Autismepaspoort® voor scholen, begeleiders, ouders en familieleden. Ook verzorgt ze trainingen en cursussen aan scholen en instellingen.Illustraties door Wytse Kloosterman

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Suzanne Agterberg-Rouwhorst
Uitgever
Garant
ISBN
9789044133202
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Er zijn net zo veel vormen van autisme als kleuren in het spectrum. Wat bij het ene kind ontspannend werkt, zorgt voor stress bij een ander kind. Autisme anders bekijken vraagt om verder te kijken dan een diagnose en het gedrag dat in eerste instantie te zien is.

Elk kind is uniek en vraagt om een eigen benadering. Aan de hand van acht thema's, die ook voorkomen op het Autismepaspoort®, beschrijft autismespecialist Suzanne Agterberg-Rouwhorst hoe je oorzaken van gedrag kunt herkennen en hoe je daar vervolgens mee kunt omgaan. Het (h)erkennen van die specifieke behoeften, maar ook van de kwaliteiten van een kind met autisme, zorgt voor meer begrip en de mogelijkheid om aangepast en preventief te handelen. Niet reageren op wat zich 'aan de buitenkant' afspeelt, maar juist op wat er werkelijk speelt 'onder de ijsberg'. Wie als ouder, leerkracht of hulpverlener kan inspelen op die oorzaken van gedrag, maakt het leren en leven van kinderen met autisme een stuk aangenamer. Door de voorbeelden uit de praktijk geeft dit boek de lezer veel herkenning.

Over de auteur
Suzanne Agterberg-Rouwhorst begon als leerkracht en intern begeleider in het basis- en speciaal onderwijs. Momenteel is ze autismespecialist op een VSOZMLK- school. In 2014 studeerde ze cum laude af aan de Fontys Hogescholen als Master SEN - Special Educational Needs - met haar onderzoek 'Autisme, een andere wereld'. Met dit onderzoek won ze de Fontys 'Denk groter prijs' en de 'HanneMieke prijs 2014' van de Nederlandse vereniging voor Autisme (NvA). Ze ontwikkelde tevens het Autismepaspoort® voor scholen, begeleiders, ouders en familieleden. Ook verzorgt ze trainingen en cursussen aan scholen en instellingen.

Illustraties door Wytse Kloosterman


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Suzanne Agterberg-Rouwhorst
Uitgever
Garant
ISBN
9789044133202
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99