Authenticiteit

een filosofische zoektocht

Prijs € 17,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Jos Janssen

Paperback | November 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Authenticiteit gaat over vertrouwen op het eigen innerlijk als een deugdelijk kompas tot de waarheid. Met deze woorden begint een van de hoofdstukken van dit boek. Met andere woorden: authenticiteit heeft te maken met zelfvertrouwen. En dat zelfvertrouwen is geen aangeboren karaktertrek. Het is ook niet het resultaat van successen in het leven. Zelfvertrouwen vereist een innerlijk kompas dat waarachtig is. Jos Janssen laat zien dat hij zowel de wereld van het westerse 'denken' als het oosterse 'weten' heeft doorgrond. Uiterst boeiend om te lezen hoe de oosterse filosofie de goede bouwstenen aanreikt voor de ontwikkeling van een deugdelijk concept van authenticiteit. En spannend om te zien hoe Janssen dat in verbinding brengt met het nieuwtestamentische Koninkrijk Gods dat te vinden is in het diepste menselijke wezen. Dit betoog maakt dit boek tot zo'n bijzonder boek. Een boek over authenticiteit zou gemakkelijk kunnen verworden tot een vaag moraliserend gemurmel. Als Jos Janssen over authenticiteit schrijft wordt het nergens vaag of moraliserend. Hij daagt zijn lezers uit om zijn zoektocht naar authenticiteit serieus te nemen door ze aan te moedigen op zoek te gaan naar dat innerlijke deugdelijke kompas.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jos Janssen
Uitgever
Uitgeverij Van Warven
ISBN
9789492421081
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
180

Beschrijving

Authenticiteit gaat over vertrouwen op het eigen innerlijk als een deugdelijk kompas tot de waarheid. Met deze woorden begint een van de hoofdstukken van dit boek. Met andere woorden: authenticiteit heeft te maken met zelfvertrouwen. En dat zelfvertrouwen is geen aangeboren karaktertrek. Het is ook niet het resultaat van successen in het leven. Zelfvertrouwen vereist een innerlijk kompas dat waarachtig is.

Jos Janssen laat zien dat hij zowel de wereld van het westerse 'denken' als het oosterse 'weten' heeft doorgrond. Uiterst boeiend om te lezen hoe de oosterse filosofie de goede bouwstenen aanreikt voor de ontwikkeling van een deugdelijk concept van authenticiteit. En spannend om te zien hoe Janssen dat in verbinding brengt met het nieuwtestamentische Koninkrijk Gods dat te vinden is in het diepste menselijke wezen.

Dit betoog maakt dit boek tot zo'n bijzonder boek. Een boek over authenticiteit zou gemakkelijk kunnen verworden tot een vaag moraliserend gemurmel. Als Jos Janssen over authenticiteit schrijft wordt het nergens vaag of moraliserend. Hij daagt zijn lezers uit om zijn zoektocht naar authenticiteit serieus te nemen door ze aan te moedigen op zoek te gaan naar dat innerlijke deugdelijke kompas.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jos Janssen
Uitgever
Uitgeverij Van Warven
ISBN
9789492421081
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
180

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99