Audiologie en audiometrie

de basis en de praktijk

Prijs € 54,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Chris L. van Ligtenberg, Hero P. Wit

Paperback | Maart 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Slechthorendheid en doofheid zijn ernstige handicaps. Veel ouderen, maar ook steeds meer jongeren hebben te maken met gehoorproblemen. De audiologie houdt zich bezig met deze problemen: met het opsporen, onderzoeken en behandelen ervan. Ook de preventie van slechthorendheid en de revalidatie van slechthorende of dove kinderen en volwassenen horen bij het vakgebied van de audiologie. Daarbij wordt gebruikgemaakt van audiometrie: het meten van het functioneren van het gehoor. Audiologie en audiometrie is een basisboek voor dit vakgebied. Het biedt kennis over geluid, over de waarneming ervan en over het gehoororgaan, vanuit natuurkundige en anatomische invalshoek. Hierbij ligt de nadruk op het onderzoeken van het gehoorprobleem en het komen tot de juiste behandeling. Eerst komen de eigenschappen van geluid en auditieve waarneming aan de orde. Vervolgens wordt inzicht gegeven in de fysiologie en anatomie van het oor en in de manier waarop geluidsgolven het oor binnenkomen. Ook het uitvoeren van audiologisch onderzoek wordt besproken. Ten slotte worden de preventie van gehoorstoornissen, de spraakperceptie, de beginselen van hoorrevalidatie en vestibulair onderzoek behandeld.Audiologie en audiometrie is geschreven voor (aankomende) kno-artsen, klinisch fysici-audiologen, logopedisten, audiciens en studenten van iedere andere opleiding met een audiologische component.Chris L. van Ligtenberg is klinisch fysicus-audioloog en ruim dertig jaar als directeurverbonden geweest aan het audiologisch centrum van de Prof. J.J. Groen Stichting te Amersfoort. Hero P. Wit was als hoogleraar audiologie verbonden aan het Audiologisch Instituut van de kno-afdeling van het Academisch Ziekenhuis Groningen (nu UMCG). Beiden zijn daarnaast betrokken geweest als initiator en docent bij tal van opleidingen en leergangen op audiologisch gebied.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Chris L. van Ligtenberg, Hero P. Wit
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046902264
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Slechthorendheid en doofheid zijn ernstige handicaps. Veel ouderen, maar ook steeds meer jongeren hebben te maken met gehoorproblemen. De audiologie houdt zich bezig met deze problemen: met het opsporen, onderzoeken en behandelen ervan. Ook de preventie van slechthorendheid en de revalidatie van slechthorende of dove kinderen en volwassenen horen bij het vakgebied van de audiologie. Daarbij wordt gebruikgemaakt van audiometrie: het meten van het functioneren van het gehoor.

Audiologie en audiometrie is een basisboek voor dit vakgebied. Het biedt kennis over geluid, over de waarneming ervan en over het gehoororgaan, vanuit natuurkundige en anatomische invalshoek. Hierbij ligt de nadruk op het onderzoeken van het gehoorprobleem en het komen tot de juiste behandeling. Eerst komen de eigenschappen van geluid en auditieve waarneming aan de orde. Vervolgens wordt inzicht gegeven in de fysiologie en anatomie van het oor en in de manier waarop geluidsgolven het oor binnenkomen. Ook het uitvoeren van audiologisch onderzoek wordt besproken. Ten slotte worden de preventie van gehoorstoornissen, de spraakperceptie, de beginselen van hoorrevalidatie en vestibulair onderzoek behandeld.

Audiologie en audiometrie is geschreven voor (aankomende) kno-artsen, klinisch fysici-audiologen, logopedisten, audiciens en studenten van iedere andere opleiding met een audiologische component.
Chris L. van Ligtenberg is klinisch fysicus-audioloog en ruim dertig jaar als directeurverbonden geweest aan het audiologisch centrum van de Prof. J.J. Groen Stichting te Amersfoort. Hero P. Wit was als hoogleraar audiologie verbonden aan het Audiologisch Instituut van de kno-afdeling van het Academisch Ziekenhuis Groningen (nu UMCG). Beiden zijn daarnaast betrokken geweest als initiator en docent bij tal van opleidingen en leergangen op audiologisch gebied.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Chris L. van Ligtenberg, Hero P. Wit
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046902264
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99