Atlas van het IJsselmeergebied

Een ruimtelijk perspectief

Prijs € 29,50

Niet beschikbaar

Frits Palmboom

Paperback | Juni 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het IJsselmeer is een toeristische trekpleister: het krioelt er van de pleziervaartuigen, pittoreske kuststadjes trekken toeristen uit binnen- en buitenland en een rit over de Afsluitdijk is een belevenis. Tegelijkertijd is het IJsselmeer een belangrijk vogelgebied, een 'regionale regenton', een stagnerend ecosysteem, een door klimaatverandering groter wordende bedreiging en een 'ruimtelijke reserve'.De 'Atlas van het IJsselmeergebied' vertelt het verbindende verhaal tussen de uiteenlopende benaderingen en functies van het gebied. Aan de hand van schetsen, tekeningen, kaartbeelden, foto's en begeleidende teksten wordt de betekenis van het IJsselmeergebied voor Nederland geduid. De dynamiek van de delta wordt gekoppeld aan de alledaagse perceptie - als toerist, bewoner of argeloze voorbijganger - van de ruimte vanaf de dijk, de kade en het water. Het boek is gebaseerd op een nieuwe manier van kijken en doet handreikingen voor de ontwikkeling van het gebied.De 'Atlas van het IJsselmeergebied' is het resultaat van onderzoek dat werd verricht door de Van Eesteren-leerstoel aan de TU Delft, onder leiding van professor Frits Palmboom.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Frits Palmboom
Uitgever
Vantilt, Uitgeverij
ISBN
9789460042980
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het IJsselmeer is een toeristische trekpleister: het krioelt er van de pleziervaartuigen, pittoreske kuststadjes trekken toeristen uit binnen- en buitenland en een rit over de Afsluitdijk is een belevenis. Tegelijkertijd is het IJsselmeer een belangrijk vogelgebied, een 'regionale regenton', een stagnerend ecosysteem, een door klimaatverandering groter wordende bedreiging en een 'ruimtelijke reserve'.
De 'Atlas van het IJsselmeergebied' vertelt het verbindende verhaal tussen de uiteenlopende benaderingen en functies van het gebied. Aan de hand van schetsen, tekeningen, kaartbeelden, foto's en begeleidende teksten wordt de betekenis van het IJsselmeergebied voor Nederland geduid. De dynamiek van de delta wordt gekoppeld aan de alledaagse perceptie - als toerist, bewoner of argeloze voorbijganger - van de ruimte vanaf de dijk, de kade en het water. Het boek is gebaseerd op een nieuwe manier van kijken en doet handreikingen voor de ontwikkeling van het gebied.
De 'Atlas van het IJsselmeergebied' is het resultaat van onderzoek dat werd verricht door de Van Eesteren-leerstoel aan de TU Delft, onder leiding van professor Frits Palmboom.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Frits Palmboom
Uitgever
Vantilt, Uitgeverij
ISBN
9789460042980
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99