Atlas van de parodontale diagnostiek

Prijs € 239,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Johan van Dijk, Fred Spijkervet, Jan Tromp

Hardback | Oktober 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Goede parodontale zorg valt of staat met zorgvuldige diagnostiek. 'Doelmatig' en 'praktisch' zijn hierbij de sleutelwoorden. Ook diagnosticeren volgens een vast protocol kan het succes van een behandeling vergroten. Atlas parodontale diagnostiek is een onmisbaar hulpmiddel bij het stellen van een diagnose. De eerste uitgave van dit boek verscheen tien jaar geleden. Sindsdien hebben veel ontwikkelingen plaatsgevonden. Vandaar dat het tijd werd voor deze tweede uitgave, waarin diverse hoofdstukken zijn gewijzigd en aangevuld. Net als in de eerste uitgave krijgen, naast diagnostiek, de anatomie en pathologie een belangrijke plaats in dit boek. In de hoofdstukken 'Pathologie' en 'Mucogingivale aandoening' is veel nieuwe kennis opgenomen. Het hoofdstuk 'Effecten van parodontitis op het lichaam', waarin wordt uitgelegd hoe parodontitis en systeemaandoeningen elkaar kunnen beïnvloeden, is volledig herzien. De implantologie heeft in de afgelopen jaren een belangrijke plaats binnen de tandheelkundige zorg ingenomen. Daarom is er een geheel nieuw hoofdstuk opgenomen: 'Diagnostiek van de parodontale weefsels rond het implantaat'. Atlas parodontale diagnostiek is rijk geïllustreerd met klinische en röntgendiagnostische foto's, die een goed beeld van het vakgebied geven. Daarnaast bieden de tabellen en grafieken veel belangrijke informatie. De foto's, tabellen en grafieken worden bondig toegelicht.De tien hoofdstukken in dit boek geven een compleet beeld van de diagnostiek in de parodontologie. Daardoor is Atlas parodontale diagnostiek een onmisbaar naslagwerk voor tandartsen, mondhygiënisten en andere betrokkenen bij de tandheelkundige zorg.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Johan van Dijk, Fred Spijkervet, Jan Tromp
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031388097
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
112

Beschrijving

Goede parodontale zorg valt of staat met zorgvuldige diagnostiek. 'Doelmatig' en 'praktisch' zijn hierbij de sleutelwoorden. Ook diagnosticeren volgens een vast protocol kan het succes van een behandeling vergroten.

Atlas parodontale diagnostiek is een onmisbaar hulpmiddel bij het stellen van een diagnose. De eerste uitgave van dit boek verscheen tien jaar geleden. Sindsdien hebben veel ontwikkelingen plaatsgevonden. Vandaar dat het tijd werd voor deze tweede uitgave, waarin diverse hoofdstukken zijn gewijzigd en aangevuld. Net als in de eerste uitgave krijgen, naast diagnostiek, de anatomie en pathologie een belangrijke plaats in dit boek.

In de hoofdstukken 'Pathologie' en 'Mucogingivale aandoening' is veel nieuwe kennis opgenomen. Het hoofdstuk 'Effecten van parodontitis op het lichaam', waarin wordt uitgelegd hoe parodontitis en systeemaandoeningen elkaar kunnen beïnvloeden, is volledig herzien. De implantologie heeft in de afgelopen jaren een belangrijke plaats binnen de tandheelkundige zorg ingenomen. Daarom is er een geheel nieuw hoofdstuk opgenomen: 'Diagnostiek van de parodontale weefsels rond het implantaat'.

Atlas parodontale diagnostiek is rijk geïllustreerd met klinische en röntgendiagnostische foto's, die een goed beeld van het vakgebied geven. Daarnaast bieden de tabellen en grafieken veel belangrijke informatie. De foto's, tabellen en grafieken worden bondig toegelicht.

De tien hoofdstukken in dit boek geven een compleet beeld van de diagnostiek in de parodontologie. Daardoor is Atlas parodontale diagnostiek een onmisbaar naslagwerk voor tandartsen, mondhygiënisten en andere betrokkenen bij de tandheelkundige zorg.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Johan van Dijk, Fred Spijkervet, Jan Tromp
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031388097
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
112

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99