Associative corporate governance

the steel industry case

Prijs € 41,99

Tijdelijk niet beschikbaar

Piet Joustra

Paperback | December 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dit proefschrift pleit Joustra voor een radicale verandering in de aanpak waarop multinationale ondernemingen hun beslissingen voorbereiden, zowel op strategisch niveau en op een operationeel niveau. De auteur pleit voor een nieuwe vorm van corporate governance, gebaseerd op de principes van de associatieve democratie met als doel een werkelijk duurzaam bedrijfsbeleid te creëren. De auteur koos de staalindustrie als proefgrond voor dit nieuwe perspectief. Als voormalig directeur van een van een onderdeel van de Hoogovens/Corus groep, heeft hij 36 jaar ervaring in de staalindustrie. Hij gebruikt deze expertise om het nieuwe concept van corporate governance vorm te geven voor deze specifieke industrie. De combinatie van zijn technische achtergrond (MSc van de Technische Universiteit Delft) en zijn filosofiestudie (MA graad in filosofie aan de Universiteit van Amsterdam) resulteert in een 'ingenieur-filosofische"-benadering. Met de achtergrond weet hij de filosofie te vertalen naar praktische oplossingen. Hierdoor creëert hij nieuwe inzichten en ideeën, naar Isaiah Berlin inzicht dat het de taak is van de filosofie 'te ondermijnen, te doorbreken, vernietigen, doorbraak te forceren en de lucht van buiten naar binnen te laten stromen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Piet Joustra
Uitgever
Vossiuspers UvA
ISBN
9789056296964
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig

Beschrijving

In dit proefschrift pleit Joustra voor een radicale verandering in de aanpak waarop multinationale ondernemingen hun beslissingen voorbereiden, zowel op strategisch niveau en op een operationeel niveau. De auteur pleit voor een nieuwe vorm van corporate governance, gebaseerd op de principes van de associatieve democratie met als doel een werkelijk duurzaam bedrijfsbeleid te creëren.

De auteur koos de staalindustrie als proefgrond voor dit nieuwe perspectief. Als voormalig directeur van een van een onderdeel van de Hoogovens/Corus groep, heeft hij 36 jaar ervaring in de staalindustrie. Hij gebruikt deze expertise om het nieuwe concept van corporate governance vorm te geven voor deze specifieke industrie.

De combinatie van zijn technische achtergrond (MSc van de Technische Universiteit Delft) en zijn filosofiestudie (MA graad in filosofie aan de Universiteit van Amsterdam) resulteert in een 'ingenieur-filosofische"-benadering. Met de achtergrond weet hij de filosofie te vertalen naar praktische oplossingen. Hierdoor creëert hij nieuwe inzichten en ideeën, naar Isaiah Berlin inzicht dat het de taak is van de filosofie 'te ondermijnen, te doorbreken, vernietigen, doorbraak te forceren en de lucht van buiten naar binnen te laten stromen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Piet Joustra
Uitgever
Vossiuspers UvA
ISBN
9789056296964
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99