Assistent en maatschappij

burgerschap voor AG

Prijs € 44,95

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

B. van Abshoven, T. Verhoeven, W. Grootheest

Hardback | Juli 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Assistenten in de gezondheidszorg hebben dagelijks te maken met mensen met verschillende achtergronden. Dit vereist inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Maar ook inzicht in de eigen identiteit in de snel veranderende samenleving.Het basiswerk Assistent en maatschappij haakt hierop in. In tien hoofdstukken geven de auteurs een uitgebreid overzicht van de belangrijkste maatschappelijke kwesties en verschijnselen. Aan bod komen onder andere de samenleving, werk en sociale zekerheid, politiek, culturele verscheidenheid, globalisering en technologie, levensbeschouwing en ethiek. Hoe werkt onze democratie? Welke verschillende culturen en religies zijn er? Hoe zit het socialezekerheidsstelsel in elkaar? Welke invloed hebben de media op ons leven? De verschillende onderwerpen worden uitgelegd aan de hand van illustratieve voorbeelden uit de beroepspraktijk van assistenten.Assistent en maatschappij is de geheel herziene versie van het Kompas–boek Voetstappen in de samenleving. De kwalificaties Leren, Loopbaan en Burgerschap lopen als een rode draad door het boek. Om het boek nog beter toe te snijden op de lespraktijk is er aan het begin van het boek een hoofdstuk toegevoegd met leertips en –technieken. Daarnaast zijn er hoofdstukken toegevoegd over actuele kwesties als Identiteit en Consument & Media.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
B. van Abshoven, T. Verhoeven, W. Grootheest
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031351961
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
202

Beschrijving

Assistenten in de gezondheidszorg hebben dagelijks te maken met mensen met verschillende achtergronden. Dit vereist inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Maar ook inzicht in de eigen identiteit in de snel veranderende samenleving.

Het basiswerk Assistent en maatschappij haakt hierop in. In tien hoofdstukken geven de auteurs een uitgebreid overzicht van de belangrijkste maatschappelijke kwesties en verschijnselen. Aan bod komen onder andere de samenleving, werk en sociale zekerheid, politiek, culturele verscheidenheid, globalisering en technologie, levensbeschouwing en ethiek. Hoe werkt onze democratie? Welke verschillende culturen en religies zijn er? Hoe zit het socialezekerheidsstelsel in elkaar? Welke invloed hebben de media op ons leven? De verschillende onderwerpen worden uitgelegd aan de hand van illustratieve voorbeelden uit de beroepspraktijk van assistenten.

Assistent en maatschappij is de geheel herziene versie van het Kompas–boek Voetstappen in de samenleving. De kwalificaties Leren, Loopbaan en Burgerschap lopen als een rode draad door het boek. Om het boek nog beter toe te snijden op de lespraktijk is er aan het begin van het boek een hoofdstuk toegevoegd met leertips en –technieken. Daarnaast zijn er hoofdstukken toegevoegd over actuele kwesties als Identiteit en Consument & Media.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
B. van Abshoven, T. Verhoeven, W. Grootheest
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031351961
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
202

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99