Asser Procesrecht 3 Bewijs

Procesrecht

Prijs € 124,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

W.D.H. Asser

Hardback | December 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Asser-deel Procesrecht 3 BewijsNaast de belangrijkste uitgangspunten verschaft dit boek inzicht in de verschillende thema's rondom informatie in het civiele proces. Welke rol speelt informatie binnen de rechtspraak? De auteur gaat uitgebreid in op thema's als de vertrouwelijkheid van de informatie, de betrouwbaarheid van informatiebronnen en de preprocessuele verzameling van informatie.Feitelijke informatie staat aan de basis van elke rechterlijke uitspraak. Asser-deel Procesrecht 3 Bewijs behandelt de gehele range aan thema's rondom de vergaring, beoordeling en toepassing van informatie in de rechtspraak.De auteur neemt de waarheidsvinding in het civiele proces als uitgangspunt. Een gezond proces vereist voldoende informatie om de partijen in staat te stellen tot een behoorlijk debat en de rechter tot een feitelijk solide uitspraak. Deze uitgave verheldert de regels van het civiele bewijsrecht en de manier waarop zij in de rechtspraktijk werken.Thema's Asser-deel Procesrecht 3 Bewijs biedt naast een behandeling van fundamentele uitgangspunten - zoals de rol van het feit in de rechtstoepassing, de waarheidsvinding en de grenzen daaraan - inzicht in de verschillende samenhangende thema's rond informatie in het civiele proces, zoals vertrouwelijkheid van de informatie, betrouwbaarheid van de informatiebronnen en preprocessuele verzameling van informatie.Elk thema werpt niet alleen een licht op de algemene voorschriften van bewijsrecht, maar tevens op de bewijsmiddelen, zoals geschriften, getuigen en deskundigen. Een centraal hoofdstuk over getuigenbewijs in al haar aspecten ontbreekt dus. In plaats daarvan zijn deze elementen terugkerend verweven met elk thema.De uitgave sluit af met een beschouwing van de bewijslastverdeling, ook in de werkelijkheid van het proces en de rechterlijke oordeelsvorming het sluitstuk. Uitgangspunt bij deze druk is de toepasselijkheid van de KEI-wetgeving.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
W.D.H. Asser
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013143263
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Asser-deel Procesrecht 3 Bewijs

Naast de belangrijkste uitgangspunten verschaft dit boek inzicht in de verschillende thema's rondom informatie in het civiele proces.
Welke rol speelt informatie binnen de rechtspraak? De auteur gaat uitgebreid in op thema's als de vertrouwelijkheid van de informatie, de betrouwbaarheid van informatiebronnen en de preprocessuele verzameling van informatie.

Feitelijke informatie staat aan de basis van elke rechterlijke uitspraak. Asser-deel Procesrecht 3 Bewijs behandelt de gehele range aan thema's rondom de vergaring, beoordeling en toepassing van informatie in de rechtspraak.
De auteur neemt de waarheidsvinding in het civiele proces als uitgangspunt. Een gezond proces vereist voldoende informatie om de partijen in staat te stellen tot een behoorlijk debat en de rechter tot een feitelijk solide uitspraak. Deze uitgave verheldert de regels van het civiele bewijsrecht en de manier waarop zij in de rechtspraktijk werken.
Thema's
Asser-deel Procesrecht 3 Bewijs biedt naast een behandeling van fundamentele uitgangspunten - zoals de rol van het feit in de rechtstoepassing, de waarheidsvinding en de grenzen daaraan - inzicht in de verschillende samenhangende thema's rond informatie in het civiele proces, zoals vertrouwelijkheid van de informatie, betrouwbaarheid van de informatiebronnen en preprocessuele verzameling van informatie.
Elk thema werpt niet alleen een licht op de algemene voorschriften van bewijsrecht, maar tevens op de bewijsmiddelen, zoals geschriften, getuigen en deskundigen. Een centraal hoofdstuk over getuigenbewijs in al haar aspecten ontbreekt dus. In plaats daarvan zijn deze elementen terugkerend verweven met elk thema.
De uitgave sluit af met een beschouwing van de bewijslastverdeling, ook in de werkelijkheid van het proces en de rechterlijke oordeelsvorming het sluitstuk.
Uitgangspunt bij deze druk is de toepasselijkheid van de KEI-wetgeving.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
W.D.H. Asser
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013143263
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99