Asielrecht

Prijs € 48,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

J.H. van der Winden

Hardback | Oktober 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het recht dat de Nederlandse asielprocedure regelt is erg gecompliceerd geworden. De toename van de asielinstroom in 2015 vroeg om aanpassingen, maar ook de steeds sterker wordende invloed van het Europese recht heeft tot een fijnmazig juridisch netwerk geleid. Vooral de Procedurerichtlijn is in dit verband van belang. Deze richtlijn is met ingang van 20 juli 2015 geïmplementeerd in de Nederlandse wetgeving.Op 13 juli 2016 presenteerde de Commissie een pakket voorstellen om het zogeheten Gemeenschappelijk Europees Asielstelsel (GEAS) te hervormen. Een van de voorstellen betreft de omvorming van de Procedurerichtlijn in een Procedureverordening. Hoewel de onderhandelingen hierover nog niet zijn afgerond en er daarna enige tijd zal zijn voor het aanpassen van de nationale wetgeving, werpen deze voorstellen hun schaduw vooruit. De consequenties voor de nationale vreemdelingenwet- en regelgeving kunnen aanzienlijk zijn. Dit boek beoogt inzicht te bieden in die ingewikkelde asielprocedure en de mogelijke veranderingen die op stapel staan. Het kan nuttig zijn voor studie en (asiel)praktijk. Materiële onderwerpen als vluchtelingschap, subsidiaire bescherming en geloofwaardigheidsbeoordeling blijven onbesproken en een basisinzicht in die concepten wordt bekend verondersteld. Het boek loopt vooruit op een nieuwe druk van het handboek Asielrecht en zal daarvan deel uitmaken.Jaap van der Winden (1972) is sinds 1997 werkzaam in het vreemdelingenrecht. Sinds november 2013 is hij raadadviseur bij de Directie Wetgeving en Juridische Zaken van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Jaap publiceert met een zekere regelmaat over vreemdelingenrechtelijke onderwerpen; met Willem van Bennekom schreef hij Asielrecht (Boom Juridische uitgevers, 2011).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.H. van der Winden
Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789462903609
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het recht dat de Nederlandse asielprocedure regelt is erg gecompliceerd geworden. De toename van de asielinstroom in 2015 vroeg om aanpassingen, maar ook de steeds sterker wordende invloed van het Europese recht heeft tot een fijnmazig juridisch netwerk geleid. Vooral de Procedurerichtlijn is in dit verband van belang. Deze richtlijn is met ingang van 20 juli 2015 geïmplementeerd in de Nederlandse wetgeving.

Op 13 juli 2016 presenteerde de Commissie een pakket voorstellen om het zogeheten Gemeenschappelijk Europees Asielstelsel (GEAS) te hervormen. Een van de voorstellen betreft de omvorming van de Procedurerichtlijn in een Procedureverordening. Hoewel de onderhandelingen hierover nog niet zijn afgerond en er daarna enige tijd zal zijn voor het aanpassen van de nationale wetgeving, werpen deze voorstellen hun schaduw vooruit. De consequenties voor de nationale vreemdelingenwet- en regelgeving kunnen aanzienlijk zijn.

Dit boek beoogt inzicht te bieden in die ingewikkelde asielprocedure en de mogelijke veranderingen die op stapel staan. Het kan nuttig zijn voor studie en (asiel)praktijk. Materiële onderwerpen als vluchtelingschap, subsidiaire bescherming en geloofwaardigheidsbeoordeling blijven onbesproken en een basisinzicht in die concepten wordt bekend verondersteld. Het boek loopt vooruit op een nieuwe druk van het handboek Asielrecht en zal daarvan deel uitmaken.

Jaap van der Winden (1972) is sinds 1997 werkzaam in het vreemdelingenrecht. Sinds november 2013 is hij raadadviseur bij de Directie Wetgeving en Juridische Zaken van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Jaap publiceert met een zekere regelmaat over vreemdelingenrechtelijke onderwerpen; met Willem van Bennekom schreef hij Asielrecht (Boom Juridische uitgevers, 2011).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.H. van der Winden
Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789462903609
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99