Asielmigratie en criminaliteit

Prijs € 46,43

Uitverkocht

J. de Boom, G. Engbersen, A. Leerkes

Paperback | December 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Asielmigratie en criminaliteitDe reeks Politiewetenschap is een uitgave van het Onderzoeksprogramma Politie & Wetenschap. Dat is een zelfstandig onderdeel van het Kenniscentrum van de Politieacademie en beoogt een stimulans te geven aan zowel de (wetenschappelijke) kennisontwikkeling op het gebied van politie en veiligheid als de daadwerkelijke benutting daarvan in praktijk, beleid en opleiding. Publicaties in de reeks betreffen in het algemeen studies met een meer theoretisch, verkennend of beschouwend karakter.Het vraagstuk van asielmigratie staat al jaren hoog op de politiek-maatschappelijke agenda. De mate van betrokkenheid van asielzoekers bij criminaliteit is onderwerp van een beladen discussie die desondanks, of wellicht juist daardoor, een degelijke empirische onderbouwing mist. Dat betreft eerst en vooral een betrouwbaar cijfermatig inzicht in de betrokkenheid van asielzoekers bij criminaliteit. Dat kan vervolgens als opmaat dienen voor nader onderzoek naar achterliggende verklaringen, oorzaken en omstandigheden.Voor Politie en Wetenschap was het aanleiding voor een meeromvattend drieluik naar zowel de aard en omvang als de achter-gronden van betrokkenheid bij criminaliteit van drie groepen asielzoekers: asielzoekers in procedure, (ex-)asielzoekers die een formele status hebben verworven en 'illegalen': asielzoekers wier asielaanvraag is afgewezen.Dit deel van het drieluik geeft een overzicht van de aard en omvang van de criminaliteit onder in Nederland verblijvende asielmigranten (waaronder afgewezen asielzoekers, toegelaten asielzoekers en asielzoekers in de procedure). De studie is gebaseerd op de registraties van de Immigratie- en Naturalisatiedienst en de politie voor de periode 1995-2004. De onderzoekers geven niet alleen een gedegen cijfermatige beschrijving van de aangetroffen criminaliteitspatronen, maar gaan ook in op de vraag in hoeverre de verblijfsstatus van invloed is op betrokkenheid bij misdaad.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. de Boom, G. Engbersen, A. Leerkes
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789035240438
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
151

Beschrijving

Asielmigratie en criminaliteit
De reeks Politiewetenschap is een uitgave van het Onderzoeksprogramma Politie & Wetenschap. Dat is een zelfstandig onderdeel van het Kenniscentrum van de Politieacademie en beoogt een stimulans te geven aan zowel de (wetenschappelijke) kennisontwikkeling op het gebied van politie en veiligheid als de daadwerkelijke benutting daarvan in praktijk, beleid en opleiding. Publicaties in de reeks betreffen in het algemeen studies met een meer theoretisch, verkennend of beschouwend karakter.
Het vraagstuk van asielmigratie staat al jaren hoog op de politiek-maatschappelijke agenda. De mate van betrokkenheid van asielzoekers bij criminaliteit is onderwerp van een beladen discussie die desondanks, of wellicht juist daardoor, een degelijke empirische onderbouwing mist. Dat betreft eerst en vooral een betrouwbaar cijfermatig inzicht in de betrokkenheid van asielzoekers bij criminaliteit. Dat kan vervolgens als opmaat dienen voor nader onderzoek naar achterliggende verklaringen, oorzaken en omstandigheden.Voor Politie en Wetenschap was het aanleiding voor een meeromvattend drieluik naar zowel de aard en omvang als de achter-gronden van betrokkenheid bij criminaliteit van drie groepen asielzoekers: asielzoekers in procedure, (ex-)asielzoekers die een formele status hebben verworven en 'illegalen': asielzoekers wier asielaanvraag is afgewezen.
Dit deel van het drieluik geeft een overzicht van de aard en omvang van de criminaliteit onder in Nederland verblijvende asielmigranten (waaronder afgewezen asielzoekers, toegelaten asielzoekers en asielzoekers in de procedure). De studie is gebaseerd op de registraties van de Immigratie- en Naturalisatiedienst en de politie voor de periode 1995-2004. De onderzoekers geven niet alleen een gedegen cijfermatige beschrijving van de aangetroffen criminaliteitspatronen, maar gaan ook in op de vraag in hoeverre de verblijfsstatus van invloed is op betrokkenheid bij misdaad.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. de Boom, G. Engbersen, A. Leerkes
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789035240438
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
151

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99