Asbest, toezicht en handhaving

Prijs € 49,00

Niet beschikbaar

Tim Segers, Peter Huijbregts, Jelle Bekke

Paperback | Maart 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Asbest, Toezicht en Handhaving biedt een actueel en alomvattend juridisch overzicht van de asbestgerelateerde wet- en regelgeving. Deze derde, herziene druk geeft een helder overzicht van het bestuursrechtelijk kader en van alle (nieuwe) relevante jurisprudentie, bovendien zijn verschillende hoofdstukken uitgebreid om zodoende een nog vollediger overzicht te kunnen neerzetten.De wet- en regelgeving met betrekking tot asbest wijzigt voortdurend en wordt steeds complexer. Nederland kent al bijna twintig jaar een verbod op het gebruik van asbest, maar in ongeveer zeventig procent van alle voor 1993 opgerichte gebouwen zit nog steeds asbest. Vanwege de risico's van asbest is er veel wet- en regelgeving om de gevaren van asbest te verminderen door middel van toezicht en handhaving. Door de hoeveelheid wet- en regelgeving is het onderwerp asbest enorm gejuridiseerd. Zonder enige kennis van de juridische aspecten van toezicht en handhaving is het voor betrokkenen praktisch onmogelijk om door de bomen nog het bos te zien, vooral omdat de wet- en regelgeving regelmatig aan veranderingen onderhevig is.Asbest, Toezicht en Handhaving biedt een helder en praktisch overzicht van deze complexe wet- en regelgeving. Sinds de vorige druk hebben de ontwikkelingen op het gebied van asbest zich in rap tempo opgevolgd. Zo zijn de spelregels voor bedrijven uit de asbestketen verschillende malen aangepast. Alleen al vorig jaar hebben we lagere grenswaarden gekregen, maar ook een aangepaste risicoklasse-indeling, nieuwe normen in de certificatieschema's en het verplicht gebruik van het landelijk asbestvolgsysteem (LAVS). Een ander novum betreft de publicatie van asbestovertredingen op de website van de Inspectie SZW.Voor een optimaal resultaat is up-to-date kennis van de asbestrechtspraak dus essentieel, zowel voor bestuursorganen die handhavend optreden als voor burgers en bedrijven die te maken hebben met dergelijk handhavend optreden. Asbest, Toezicht en Handhaving helpt u dit te bereiken!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tim Segers, Peter Huijbregts, Jelle Bekke
Uitgever
Berghauser Pont Publishing
ISBN
9789492952004
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Asbest, Toezicht en Handhaving biedt een actueel en alomvattend juridisch overzicht van de asbestgerelateerde wet- en regelgeving. Deze derde, herziene druk geeft een helder overzicht van het bestuursrechtelijk kader en van alle (nieuwe) relevante jurisprudentie, bovendien zijn verschillende hoofdstukken uitgebreid om zodoende een nog vollediger overzicht te kunnen neerzetten.

De wet- en regelgeving met betrekking tot asbest wijzigt voortdurend en wordt steeds complexer. Nederland kent al bijna twintig jaar een verbod op het gebruik van asbest, maar in ongeveer zeventig procent van alle voor 1993 opgerichte gebouwen zit nog steeds asbest. Vanwege de risico's van asbest is er veel wet- en regelgeving om de gevaren van asbest te verminderen door middel van toezicht en handhaving. Door de hoeveelheid wet- en regelgeving is het onderwerp asbest enorm gejuridiseerd. Zonder enige kennis van de juridische aspecten van toezicht en handhaving is het voor betrokkenen praktisch onmogelijk om door de bomen nog het bos te zien, vooral omdat de wet- en regelgeving regelmatig aan veranderingen onderhevig is.

Asbest, Toezicht en Handhaving biedt een helder en praktisch overzicht van deze complexe wet- en regelgeving. Sinds de vorige druk hebben de ontwikkelingen op het gebied van asbest zich in rap tempo opgevolgd. Zo zijn de spelregels voor bedrijven uit de asbestketen verschillende malen aangepast. Alleen al vorig jaar hebben we lagere grenswaarden gekregen, maar ook een aangepaste risicoklasse-indeling, nieuwe normen in de certificatieschema's en het verplicht gebruik van het landelijk asbestvolgsysteem (LAVS). Een ander novum betreft de publicatie van asbestovertredingen op de website van de Inspectie SZW.

Voor een optimaal resultaat is up-to-date kennis van de asbestrechtspraak dus essentieel, zowel voor bestuursorganen die handhavend optreden als voor burgers en bedrijven die te maken hebben met dergelijk handhavend optreden. Asbest, Toezicht en Handhaving helpt u dit te bereiken!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tim Segers, Peter Huijbregts, Jelle Bekke
Uitgever
Berghauser Pont Publishing
ISBN
9789492952004
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99