Architectuurgids Den Haag

Prijs € 29,95

Niet beschikbaar

Gonda Buursma

Hardback | Mei 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Na eerdere tijdgerelateerde publicaties 'Architectuur Den Haag 1800-1940' en 'Gids van de Moderne Architectuur in Den Haag' verschijnt nu een volledig overzicht van bouwkunst en stedenbouw van de hofstad van 1250 tot 2010. Verdeeld over zes deelgebieden met als zwaartepunt het centrum zal worden ingegaan op ruim 300 bouwwerken of ensembles, maar ook straatmeubilair en de openbare ruimte, die de kwaliteit van Den Haag kenmerken. Daarbij zal worden gewezen op de vanzelfsprekende verdraagzaamheid van hedendaagse invullingen naast historisch erfgoed. Aan monumenten als de Kloosterkerk, de Gevangenpoort, het Mauritshuis van Jacob van Campen en Huis Schuylenburch van Daniël Marot wordt even diepgaand en uitvoerig aandacht besteed als aan recenter werk. Van de Bijenkorf van Pieter Lodewijk Kramer, de Volharding van Buijs en Lürsen, de Nirwanaflat van Jan Duiker als het Gemeentemuseum van Berlage, - zogenaamde jonge monumenten - zal de betekenis voor recente ontwikkelingen in een juiste context worden geplaatst. Per deelgebied wordt stilgestaan bij recente werken van onder andere Rem Koolhaas, Richard Meyer, Aldo van Eyck, Herman Hertzberger, Benthem Crouwel en andere ontwerpers van nu. Het catalogusgedeelte wordt voorafgegaan door een inleiding over de architectuurgeschiedenis en stedenbouw van Den Haag in het algemeen en de specifieke periodes in het bijzonder. Naast de historische afbeeldingen zullen de illustraties bestaan uit speciaal voor deze gids vervaardigde tekeningen en kleurenfoto's.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gonda Buursma
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789064506871
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
343

Beschrijving

Na eerdere tijdgerelateerde publicaties 'Architectuur Den Haag 1800-1940' en 'Gids van de Moderne Architectuur in Den Haag' verschijnt nu een volledig overzicht van bouwkunst en stedenbouw van de hofstad van 1250 tot 2010. Verdeeld over zes deelgebieden met als zwaartepunt het centrum zal worden ingegaan op ruim 300 bouwwerken of ensembles, maar ook straatmeubilair en de openbare ruimte, die de kwaliteit van Den Haag kenmerken. Daarbij zal worden gewezen op de vanzelfsprekende verdraagzaamheid van hedendaagse invullingen naast historisch erfgoed. Aan monumenten als de Kloosterkerk, de Gevangenpoort, het Mauritshuis van Jacob van Campen en Huis Schuylenburch van Daniël Marot wordt even diepgaand en uitvoerig aandacht besteed als aan recenter werk. Van de Bijenkorf van Pieter Lodewijk Kramer, de Volharding van Buijs en Lürsen, de Nirwanaflat van Jan Duiker als het Gemeentemuseum van Berlage, - zogenaamde jonge monumenten - zal de betekenis voor recente ontwikkelingen in een juiste context worden geplaatst. Per deelgebied wordt stilgestaan bij recente werken van onder andere Rem Koolhaas, Richard Meyer, Aldo van Eyck, Herman Hertzberger, Benthem Crouwel en andere ontwerpers van nu.

Het catalogusgedeelte wordt voorafgegaan door een inleiding over de architectuurgeschiedenis en stedenbouw van Den Haag in het algemeen en de specifieke periodes in het bijzonder. Naast de historische afbeeldingen zullen de illustraties bestaan uit speciaal voor deze gids vervaardigde tekeningen en kleurenfoto's.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gonda Buursma
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789064506871
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
343

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99